


Το πύρινο μέτωπο αναπτύχθηκε κοντά σε κατοικίες, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία για την ασφάλεια των σπιτιών. Η κατάσταση κινητοποίησε άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να αποτρέψουν την επέκτασή της προς τις κατοικημένες περιοχές.
Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο, απομακρύνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης. Αργά το μεσημέρι η φωτιά έσβησε.
Την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανέλαβαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα. Συνδράμει με υδροφόρες ο δήμος Παιονίας και το συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης.
Για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Χαλκιδικής.





