Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:14:42 μμ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:40

Η Γουμένισσα τίμησε τον Αγ. Γεώργιο

goumenissa


Η Ορθοδοξία και φέτος πανηγυρίζει και γιορτάζει με περισσή λαμπρότητα και κατάνυξη τον Τροπαιοφόρο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, παραμονή του Αγίου Γεωργίου, ο Ι. Μ. Ν. Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, τέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμένισσας κ.κ. Δημητρίου, στους γραφικούς δρόμους της κωμόπολης, με τη συνοδεία των χάλκινων της Γουμένισσας. Το κήρυγμα του Σεβασμιότατου για τη ζωή και τη δράση, μα πάνω από όλα τη θυσία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, εντυπωσιάζει πάντα το εκκλησίασμα.
«Νέος, δυνατός, λαμπρός αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού, ο Άγιος Γεώργιος, αψήφησε τις δελεαστικές προτάσεις του αυτοκράτορα, όταν τον κάλεσε ν’ απαρνηθεί το και να συνεχίσει τη στρατιωτική του καριέρα στο Ρωμαϊκό Στρατό. «Είμαι Χριστιανός, βροντοφώναξε και δεν απαρνούμαι την πίστη μου», θέλοντας να δείξει και σ’ εμάς σήμερα το παράδειγμα να μένουμε σταθεροί στο Χριστό και να διατρανώνουμε καθημερινά την πίστη μας. Να μην λυγίζουμε και να μη κλονιζόμαστε μπροστά στον κίνδυνο. Ο Χριστός είναι η ζωή και η Ανάσταση. Σ΄ Αυτόν να προσβλέπουμε και Αυτόν να έχουμε στήριγμα, όπως ο σημερινός Άγιός μας, ο μεγαλομάρτυρας Γεώργιος», κατέληξε ο Σεβασμιότατος.
Στην τελετή παρέστη σύσσωμη η _η_οτική Αρχή Γουμένισσας, _’ επικεφαλής το _ή_αρχο Στυλιανό Παπαπαναγιώτου, ο π. Αντινομάρχης Ν. Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Αντ. Μπουζαλάς και πλήθος πιστών.