Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:38:22 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:29

Η κοινωνική ευαισθησία της Μητρόπολης Γουμενίσσης

 Γι’ άλλη μια φορά η Μητρόπολη Γουμενίσσης έδειξε την κοινωνική ευαισθησία που διακατέχει τη δράση της. Ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος, οι ιερείς, τα στελέχη της Μητρόπολης και κυρίως οι πιστοί, ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των πυροπαθών του καλοκαιριού σε Πελοπόννησο και Εύβοια και κινητοποιήθηκαν για να απαλύνουν τον πόνο τους.
Μετά από σχετική πρόταση του Σεβασμιωτάτου, που έγινε αποδεκτή από τα κατά τόπους εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε: Η καταβολή του 35% των καθαρών εσόδων όλων των ενοριών υπέρ των πυροπαθών. Η συγκέντρωση ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους, καθώς και η διεξαγωγή εράνου σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιφέρεια.
Ετσι, με την προσπάθεια όλων, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έφθασαν στο ποσό των 66.711,10 ευρώ και μαζί με τα υπόλοιπα είδη (ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα) ξεκίνησε η αποστολή τους σε εννέα Μητροπόλεις πυρόπληκτων περιοχών, προκειμένου κατά την κρίση των κατά τόπους Σεβ. Μητροπολιτών να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών των πυροπλήκτων.
Οι Μητροπόλεις αυτές είναι: Γυθείου, Τριφυλλίας και Ολυμπίας, Χαλκίδος, Μαντινείας και Κυνουρίας, Καρυστίας και Σκύρου, Ηλείας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Μονεμβασίας και Σπάρτης, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Η Μητρόπολη Γουμενίσσης με ανακοίνωσή της «εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την ευαισθησία που επέδειξε το πλήρωμά της, στο όνομα του Χριστού και δι' Αυτού στα πρόσωπα των πυροπαθών αναξιοπαθούντων αδελφών μας».