Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:41:14 πμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:06

Η Μαρία Λιονή τοποθετήθηκε Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, προχώρησε στον διορισμό των γενικών γραμματέων Περιφερειών.
Όπως ανακοινώθηκε οι νέοι γενικοί γραμματείς είναι οι εξής:


Ανατολική Μακεδονία – Θράκη Κόκλα Θεοδώρα, Αττικής Λιακόπουλος Ηλίας, Βορείου Αιγαίου Θεολογίτου Σοφία, Δυτικής Ελλάδας Αποστολόπουλος Αναστάσιος, Δυτικής Μακεδονίας Κίρκος Γιώργος, Ηπείρου Γεωργακοπούλου Δήμητρα, Θεσσαλίας Γερακούδη Καλλιόπη, Ιονίων Νήσων Αλεξανδρίδου Βασιλική, Κεντρικής Μακεδονίας Λιονή Μαρία, Κρήτης Καρούντζος Θανάσης, Νοτίου Αιγαίου Μπρακουμάτσος Βασίλης, Πελοποννήσου Χατζημιχάλης Φώτης, Στερεάς Ελλάδας Διαμαντοπούλου Κατερίνα.
Η νέα Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, η κ. Λιονή, γεννήθηκε στον Ορχομενό Βιοωτίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με "άριστα".
Είναι παντρεμένη με το Χρίστο Λιόνη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχουν δύο παιδιά, την Ευγενία, ερευνήτρια στη φαρμακολογία και το Δημήτρη, φοιτητή της στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 1983 ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ρέθυμνο και είναι δικηγόρος παρ΄εφέταις. Ο 1986 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ρεθύμνου και από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου. Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος και από το 1995 έως το 1997 διετέλεσε Αναπληρωτής Νομάρχης Ρεθύμνου.
Ως πρόεδρος της Γ΄ Νομαρχιακής Επιτοπής ασχολήθηκε με θέματα Παιδείας και πολιτισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου κατά των Ναρκωτικών" που ίδρυσε το " Κέντρο Φιλίας και Πρόληψης ", του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος της περίοδο 1991 - 1993. Είναι Αν. Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κρήτης.