Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:30:53 πμ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:55

Η μελέτη φέτος - Κατασκευή από το 2009

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γ. Φραγγίδη και διευκρινιστική δική μας, έδωσε το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της μελέτης της υπόλοιπης αούτομπαν Κιλκίς - Θεσσαλονίκης καθώς και την προοπτική της ένταξης κατασκευής σε πρόγραμμα του Δ’ Κ.Π.Σ.
Πέντε ημέρες αργότερα, χθες Δευτέρα η επιβεβαίωση προήλθε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:
«Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης: «Αποπεράτωση μελέτης από  τον ανισόπεδο κόμβο Μυγδονίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ν. Σάντας του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς - Δοϊράνη», προϋπολογισμού αμοιβής 880.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, «με αυτή τη σύμβαση θα ολοκληρωθούν οι μελέτες από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλκίς – Λαγκαδά του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μαυρονερίου.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα αποδοθεί στην κυκλοφορία ένας σύγχρονος οδικός άξονας, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας στο μέσον, αλλά και με πλήρες δίκτυο παράλληλων οδών εξυπηρέτησης. Η οδός θα είναι κλειστή και η είσοδος και έξοδος θα γίνεται δια μέσου ανισόπεδων κόμβων.
Το συνολικό μήκος του τμήματος που θα κατασκευαστεί από τον ανισόπεδο κόμβο της Μυγδονίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Μαυρονερίου είναι 23 χιλιόμετρα και σε αυτό προβλέφθηκε να κατασκευαστούν συνολικά επτά ανισόπεδοι κόμβοι.
Ήδη κατασκευάζουμε και τα υπόλοιπα τμήματα του άξονα, ώστε να ολοκληρωθεί ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Κεντρικής Μακεδονίας με διακρατικό χαρακτήρα».
Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ένταξης της κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού περίπου 50.000.000 ευρώ, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από πιστώσεις του Δ’ ΚΠΣ.»