Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:50:19 μμ
Κυριακή, 01 Ιουνίου 2008 12:43

Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Β’ Καποδίστριας

Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το διοικητικό και κατά συνέπεια αναπτυξιακό μέλλον του τόπου βρίσκεται η αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί του λαού του Κιλκίς. Ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης αποτελεί το νέο στοίχημα και στο ν. Κιλκίς προηγήθηκαν - πολύ έγκαιρα μάλιστα - συσκέψεις και ανταλλαγή λίαν προωθημένων απόψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη προ μηνών σύσκεψη - αρχές του χρόνου- η κρατούσα θέση των δημάρχων που συμμετείχαν (Τερζίδης, Σισμανίδης, Ανθρακίδης, Αργυρόπουλος, Συμεωνίδου, Νεόφ. Παπαδόπουλος, Καλπακίδης α.α.) ήταν για τελική συγκρότηση του νομού σε 2 ή 3 δήμους.

Εν τω  μεταξύ και η ΚΕΔΚΕ παρουσίασε τα κείμενα των θέσεών της που μέσω των ΤΕΔΚ  διανεμήθηκαν στους δήμους ώστε να καταγραφεί η τελική θέση των δήμων επί του Β’ Καποδίστρια.
Ο πρόεδρος της ΤΔΚ Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης συγκαλεί την Τρίτη 3 Ιουνίου, ώρα 13.οο,  σύσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς και σε έγγραφο που απέστειλε στους δήμους και κοινότητα υπενθυμίζει ότι δεν απέστειλαν τις απόψεις των δημοτικών τους συμβουλίων επί του θέματος, ζητώντας να το κάνουν την προσεχή Τρίτη.
Είναι εύλογο ότι στην πρώτη φάση του επίσημου διαλόγου που ξεκίνησε για τον Β’ Καποδίστρια ίσως οι προτάσεις να μην εξειδικευτούν τόσο ώστε να σκιαγραφήσουν το νέο χάρτη. Οπωσδήποτε όμως είναι αναγκαίο να καταγραφεί η θέση των δήμων επί του β’ Καποδίστρια, επί των συνενώσεων, επί των προϋποθέσεων συνένωσης κ.ο.κ.
Το βέβαιο είναι ότι η ζωή, όπως πάτα άλλωστε, έδωσε τις απαντήσεις της και οι φόβοι και η πολεμική που εκδηλώθηκε κατά του Καποδίστρια α’ αποτελούν μακρινό παρελθόν καθώς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και οι πολίτες πείστηκαν για τα οφέλη δράσης ισχυρών και μεγάλων δήμων, που δεν αντιστρατεύονται, αλλά αναβαθμίζουν  την εξυπηρέτηση των δημοτών.