Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 5:14:59 πμ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:57

Ημερίδα για ενίσχυση Γυναικείας Απασχόλησης

 Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στα όρια των οικισμών του ανέλαβε ο Δήμος Ευρωπού, πραγματοποιώντας ενημερωτική ημερίδα με τη συμμετοχή πολλών νέων γυναικών της περιοχής.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου, που συγκρότησε ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης  με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, οικονομολόγο-αναπτυξιολόγο Μακρίνα Ισαηλίδου, που κατάγεται από την Τούμπα.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταφύλης Κωνσταντίνος χαιρέτισε τους προσκεκλημένους και τις γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, τη Δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, που χαιρέτισε την εκδήλωση, την αντιδήμαρχο Κ. Τσαγκαδά, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Γ. Τσακίρη, ο οποίος συνεχάρη το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του, και το μέλος της διοίκησης Απ. Τσιουτσιουλίτη, καθώς και τη σύμβουλο επιχειρήσεων Μ. Καλογερίδου.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Κουρτζανίδης σημείωσε πως οι προσπάθειες ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου ξεκινούν από το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τις γυναίκες, με το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, για να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες, σε καιρούς έτσι κι αλλιώς δύσκολους. Ο Δήμος θα καταγράψει όλες τις αναπτυξιακές και επιχειρηματικές δυνάμεις, για να έχει σαφή εικόνα των δυνατοτήτων και προοπτικών του τόπου, ενώ θα ενημερώνει και σε ατομικό επίπεδο κάθε ενδιαφερόμενη, για τα επενδυτικά προγράμματα που επιδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Από την πλευρά της η κ. Ισαηλίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας, που διαχειρίζεται ο ΕΟΜΜΕΧ και επιδοτεί υφιστάμενες επιχειρήσεις γυναικών με ποσοστό 100%. Αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι επιλέξιμες δραστηριότητες και η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή στο διάλογο και της κ. Καλογερίδου, που έδωσε διευκρινήσεις σε ερωτήματα των γυναικών του Δήμου, ενώ μοιράσθηκε και έντυπο υλικό γύρω από τα προγράμματα.
Ακόμη, η κ. Ισαηλίδου αναφέρθηκε και σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα, όπως αυτό του ΕΟΜΜΕΧ για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το πρόγραμμα ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ νέων επιχειρηματιών.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχισθούν και με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως και με τους αγρότες της περιοχής.