Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:23:09 μμ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:41

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΤΕΕ/ ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ "Ενδοοικογενειακή βία"

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου, το  ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Αξιούπολης. ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, το ΓραΣυ ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Αξιούπολης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, υλοποίησαν ημερίδα ενημέρωσης του κοινού, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία».           
Το ΕΠΑ.Λ./Τ.Ε.Ε. Αξιούπολης κατά την διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιεί αρκετές δραστηριότητες που αφορούν ενημερώσεις για τρέχοντα κοινωνικά θέματα, που απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.   
  
Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Νούλας, ο υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Μάππας, οι εκπρόσωποι των Διδασκόντων ο κ. Απόστολος Μητάκης ,ο κ. Κυριάκος Πλατής, ο κ. Ιωάννης Αραμπατζής, η κ. Γαρυφαλλιά Ψυχαράκη, ο κ. Πέτρος Σαπουτζάκης και η κ. Παναγιώτα Κατσιουλα Στέλεχος του ΓΡΑΣΥ ΕΠΑΛ/ΤΕΕ  Αξιούπολης διοργάνωσαν Ημερίδα για γονείς- μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς, που απηύθυναν στους παραβρισκόμενους, ο Νομάρχης του Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, η Δήμαρχος της Αξιούπολης κ. Συμεωνίδου Σόνια, η Σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Όλγα Δάσιου, η Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Αλεξάνδρα Κούσκουρη, ο Διευθυντής του ΤΕΕ/ ΕΠΑΛ Αξιούπολης κ. Νούλας Νικόλαος, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αξιούπολης κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης..
Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν οι ομιλίες των εισηγητών. Η Εισαγγελέας του Κιλκίς η κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη με θέμα «Η ενδοοικογενειακή Βία στο Ν. Κιλκίς - Προβλέψεις στην Ελληνική Νομοθεσία», η οποία ανέλυσε το θέμα με κατανοητό τρόπο στη Νομική Διάσταση. Ακολούθησε ο Αστυνομικός Διοικητής Κιλκίς  κ. Νικόλαος Παπάς, με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία στο Ν. Κιλκίς όπως καταγράφεται από το αστυνομικό δελτίο», ο οποίος μέσα από την εμπειρία του με παραστατικό τρόπο έδωσε στο ακροατήριο την πραγματική διάσταση του θέματος.
Στο δεύτερο μέρος των εισηγήσεων άρχισε η Ψυχολόγος Υπεύθυνη του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών – Ε. ΚΑ. Ψ. Υ. η κ. Χρυσάνθη Ζαφειράτου, με θέμα «Βία κατά των γυναικών: πρακτική παρέμβασης στο Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών», η οποία βοήθησε στη κατανόηση των αιτιών του θέματος.
Τις εισηγήσεις έκλεισε  ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Παπαδημητρίου Ζήσης, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία», όπου ανέλυσε και έκανε κατανοητή με ριζοσπαστικό τρόπο την κοινωνική διάσταση του θέματος.
Ακολούθησε εποικοδομητικοί συζήτηση που συμμετείχε και το κοινό και διεύθυνε ο κ. Απόστολος Μητάκης.
Όλες τις εισηγήσεις συνόδευε η προβολή παραστάσεων σχετικών με το θέμα την επιμέλεια των οποίων είχε η κ. Παναγιώτα Κατσιούλα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής, αρκετοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης ήταν: Νικόλαος Νούλας,, Κωνσταντίνος Μάππας, Απόστολος Μητάκης , Κυριάκος Πλατής,. Ιωάννης Αραμπατζής,. Γαρυφαλλιά Ψυχαράκη,. Πέτρος Σαπουτζάκης και Παναγιώτα Κατσιουλα.