Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:31:20 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:31

Ημερίδα για τον αθλητισμό από το Δήμο Ευρωπού

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα με θέμα τον Μαζικό Αθλητισμό, που οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού, με την επιμέλεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, Κωνσταντίνου Σταφύλη.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση της προέδρου του Δημοτικού Κέντρου Σοφίας Κεχαγιά, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άθλησης, κάνοντας αναφορά και σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης, μίλησε για τη μεγάλη αξία του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού και την ιδιαίτερη σημασία που δίνει για την ανάπτυξή του η νέα Δημοτική Αρχή Ευρωπού, ως μια πρόταση ζωής, ιδιαίτερα για τους νέους και σε αντιδιαστολή με τη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών.
Οι συμμετέχοντες εισηγητές έχουν μια εξαιρετική διαδρομή και προσφορά στο χώρο του αθλητισμού, πολύτιμη εμπειρία, ενώ και η θεματολογία που ανάπτυξαν ήταν πλούσια.
Ο κ. Γεώργιος Χατζηιωάννου, προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Ν. Κιλκίς, ανέπτυξε το θέμα του σχολικού αθλητισμού και τη σύνδεσή του με τον σωματειακό.
Ο κ. Ιωάννης Πανανάκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Πάλης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε γενικά στο άθλημα της πάλης.
Ο κ. Χρήστος Σαμαράς, πρόεδρος του ΑΟΚ Γουμένισσας, μίλησε για την ανάπτυξη του μπάσκετ, με συγκεκριμένη αναφορά στο σύλλογό του και τους στόχους του.
Ο κ. Μανώλης Αριζάνης, καθηγητής φυσικής αγωγής, αναφέρθηκε σε ένα θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον για το Δήμο, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε μικρές ηλικίες και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
 Ήδη τους τελευταίους μήνες η συμμετοχή των παιδιών στον τομέα αυτό είναι απρόσμενα ικανοποιητική, γι’ αυτό και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει και να αναδείξει  στο έπακρο το έμψυχο υλικό της περιοχής, προσφέροντας αμέριστα τη βοήθειά της ως ουσιαστική αρωγός αυτής της προσπάθειας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στη δίωρη αυτή συνάντηση των ανθρώπων του αθλητισμού από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, καθώς και γυμναστών που εργάζονται στην περιοχή, τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της προσωπικής και εθελοντικής παρουσίας του καθενός στην αθλητική εξέλιξη ενός τόπου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολλές και καλές εμπειρίες από το διάλογο που αναπτύχθηκε.