Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:23:06 πμ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:47

Ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καμπάνη πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη  29 Ιανουαρίου 2008  στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, Ημερίδα Σταδιοδρομίας με θέμα: «Επαγγελματικές προοπτικές στις κοινωνικές επιστήμες:  πληροφόρηση – άσκηση στη λήψη αποφάσεων». Την εκδήλωση οργάνωσε το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) Γυμνασίου Καμπάνη στα πλαίσια   της δράσης 2.4.1 «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου  και της Β΄ Λυκείου Καμπάνη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, και  ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων κ. α.
Τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς εκπροσώπησε η κ. Αβραμίδου Φωτεινή, η οποία διεξοδικά ενημέρωσε τους μαθητές και μαθήτριες, για τις επαγγελματικές προοπτικές των νομικών.
Το Σύλλογο Κοινωνιολόγων εκπροσώπησε ο κ. Γκαβανίδης, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της απασχόλησης  των νέων (απαιτούμενες δεξιότητες), ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  κ. Μαραντζίδης, σε επίσκεψή του σχολείου στο Πανεπιστήμιο, ενημέρωσε τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Λυκείου για θέματα της Πολιτικής Επιστήμης.
Παράλληλα, λειτούργησαν και λειτουργούν εργαστήρια πληροφόρησης  και άσκησης στη λήψη αποφάσεων, σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Η Ημερίδα κρίθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική και θα ακολουθήσουν ανάλογες, οι οποίες θα αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς.