Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 6:59:34 μμ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:37

Κ. Κιλτίδης "Όλοι θα εισπράξουν όλα"

  Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης με δήλωσή του στην ΠΡΩΙΝΗ δεσμεύεται ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις θα καταβληθούν φέτος έγκαιρα και πάντως οπωσδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Ρωτήσαμε τον κ. Κιλτίδη αν φέτος θα έχουμε επανάληψη της περσινής τραγωδίας όπου χρειάστηκε να φτάσουμε στο καλοκαίρι για να εξοφληθούν – όχι όλοι- οι δικαιούχοι. Ο κιλκισιώτης πολιτικός ήταν σαφής: « Οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν έγκαιρα και πάντως το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου γρήγορα και να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες αρκετά πριν τις γιορτές. Μπορούμε να δεσμευτούμε πως μέχρι, το αργότερο, τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρώσουμε».
Κι αν αυτή είναι η καλή είδηση, υπάρχει και η καλύτερη: « Φέτος θα πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί ολόκληρη την επιδότηση» επισήμανε ο κ. Κιλτίδης κρατώντας μια ελάχιστη επιφύλαξη για όσους αγρότες οι δηλώσεις παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα.
Επιμείναμε να μάθουμε πόσοι περίπου θα είναι εκείνοι των οποίων οι φάκελοι θα χρειαστούν συμπληρωματικούς ελέγχους. Το βέβαιο είναι πως το ποσοστό όσων αγροτών θα εξοφληθούν πλήρως θα είναι μεγαλύτερο του 95%. Δοθέντος ότι στο ν. Κιλκίς οι δικαιούχοι προσεγγίζουν τις 13.000 γίνεται φανερό ότι λιγότεροι από 300 αγρότες θα μείνουν χωρίς χρήμα. Και οι περισσότεροι εξ αυτών όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό θα «πληρώσουν» δικά τους λάθη και δικές τους ιδιοτέλειες. Μόνο που φέτος τα λάθη ή τις σκοπιμότητες των ολίγων δεν θα τα πληρώσουν οι πολλοί, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.