Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:11:02 μμ
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:43

Κατά εργολάβου η Δήμαρχος Αξιούπολης

Την πρόθεση του Δήμου  Αξιούπολης να κινηθεί νομικά εναντίον του εργολάβου, ο οποίος εμπλέκεται στην μη ολοκλήρωση του έργου της Ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου Αξιούπολης, ανακοίνωσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28-5-2008 η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου. Για τον σκοπό αυτό η δημοτική αρχή προσέλαβε νομικό ειδικό σε θέματα τεχνικών έργων, προβαίνοντας ταυτοχρόνως στην αναβολή της έγκρισης από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου.

Όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου η δημοτική αρχή, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανεκτικότητας έναντι του συγκεκριμένου εργολάβου, οφείλει να του αποστείλει ένα σαφές μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί περαιτέρω την προκλητική συμπεριφορά του.
Εξάλλου η δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα  και τους δημότες που παρακολούθησαν την συνεδρίαση και για τα παρακάτω θέματα:
- Την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος παροχής δωρεάν υπηρεσιών διαδικτύου εκπαιδευτικού χαρακτήρα για όλους τους κατοίκους της Αξιούπολης, το οποίο, όπως δήλωσε η κα Συμεωνίδου, ξεκίνησε με την τοποθέτηση στο δημαρχιακό μέγαρο ειδικής κεραίας ισχύος 0,1 βατ, ακτινοβολία ακίνδυνη για την υγεία των κατοίκων και μέσα στα ασφαλή όρια που καθορίζει η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.
- Την συμμετοχή της στην κοινή σύσκεψη δημάρχων και εκπροσώπων εννέα παραποτάμιων δήμων των νομών Κιλκίς, Πέλλης και Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου στο Δημαρχείο της Χαλάστρας, η οποία είχε ως αντικείμενο την συνολική, μέσω ειδικής μελέτης, αντιμετώπιση των συνεπειών που υφίστανται σε όλο το μήκος του ποταμού Αξιού, από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα μέχρι το δέλτα του, εξαιτίας της αλλαγής της κοίτης του και της πτώσης της στάθμης των υδάτων του. Όπως αποφασίστηκε, για την χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης προϋπολογισμού περίπου 150.000 ευρώ συνετάχθη και απεστάλη σχετικό έγγραφο προς :το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις τρεις Νομαρχίες και την Περιφέρεια.
Τέλος σε σχέση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων :
- Η σύσταση τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας στο οποίο πλην του υπευθύνου αντιδημάρχου Γεωργίου Μπεσίρη θα συμμετέχει από πλευράς της πλειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραγιάννης και από πλευράς μειοψηφίας ο Παναγιώτης Σωτηριάδης με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Ευαγγελίδη.
- Η αποδοχή των όρων για την σύναψη τοκοχρεολυτικού δανείου από την ΑΤΕ ύψους 302.000 ευρώ δεκαπενταετούς διάρκειας με συνολικό επιτόκιο της τάξης του 5,85% και την παροχή ως ενέχυρου τον λογαριασμό όψεως που διατηρεί στην εν λόγω τράπεζα ο δήμος.