Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:22:59 μμ
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:28

Καταγγελία “φαύλων τακτικών στην ΑΝ.ΚΙ”

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΚΙ, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Ιουνίου 2009, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Είχε προηγηθεί από τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παύλο Πασσαλίδη η έκφραση της απόλυτα σεβαστής επιθυμίας του να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και να περιορισθεί στα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου, μετά από υπερδεκαπενταετή άσκηση και των δύο καθηκόντων από τον ίδιον.


Είναι προφανές ότι θα καλούμασταν να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Αντ’ αυτού και στην έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων κ. Παύλος Πασσαλίδης μας ανακοίνωσε ότι δημιουργείται και μια τρίτη θέση διοικητικής ευθύνης αυτής του Γενικού Διευθυντού, την οποία και θα διεκδικήσει.
Δηλαδή, τα καθήκοντα που μέχρι σήμερα ασκούσε ένας άνθρωπος, ο κ. Π. Πασσαλίδης, τώρα θα ασκούνται από τρεις. Από τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή.
Μετά τον δικαιολογημένο αιφνιδιασμό μας, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, η οποία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις προθέσεις των εμπνευστών της.
Δυστυχώς το σκεπτικό να δημιουργηθούν θέσεις και οφίτσια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο – δεδομένου του μεγέθους της συγκεκριμένης επιχείρησης – όχι μόνον δεν μας έπεισε αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε την αρχική μας εντύπωση. Δηλαδή, ότι επρόκειτο για έναν αφελή πολιτικάντικο ελιγμό προκειμένου να ικανοποιηθούν  οι ματαιόδοξες φιλοδοξίες κάποιων που αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη του νομού ως  ευκαιρία προσωπικής προβολής και ικανοποίησης μικροπολιτικών φιλοδοξιών μέσα από την εξασφάλιση ενδοκομματικών ισορροπιών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας να αποσυρθεί η πρόταση αυτή που καταρρακώνει το κύρος της επιχείρησης στην κοινή γνώμη, δυστυχώς όχι μόνον αυτή δεν απεσύρθη αλλά αυθωρεί και παραχρήμα απερρίφθη η συναινετική μας πρόταση για ανάληψη της Προεδρίας της ΑΝΚΙ από τον Δήμαρχο του Χέρσου κ. Χρήστο Ανθρακίδη και την ανάληψη των καθηκόντων Γενικού Διευθυντού-Διευθύνοντα Συμβούλου από τον κ. Παύλο Πασσαλίδη. Με την πρότασή μας αυτή εξασφαλίζαμε έναν άξιο Πρόεδρο και έναν εξίσου άξιο Διευθύνoντα Σύμβουλο-Γενικό Διευθυντή προς όφελος του αναπτυξιακού έργου της επιχείρησης. Παράλληλα διατυπώσαμε την άποψη ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μας απασχολήσει ο τρόπος επιλογής του Γενικού Διευθυντή-Διευθύνοντος Συμβούλου, θεωρώντας ότι αυτός θα πρέπει να προκύπτει από προκήρυξη και όχι από διορισμό. 
Μετά από την ακατανόητη εμμονή της κομματικής «πλειοψηφίας» στα μεταξύ τους συμφωνηθέντα, υποχρεωθήκαμε να μειοψηφήσουμε στο πρόσωπο του  Προέδρου και με ειλικρινή θλίψη να αποχωρήσουμε από την υπόλοιπη επονείδιστη διαδικασία του διαμοιρασμού των ιματίων της επιχείρησης.
Με ειλικρινή θλίψη απευθυνόμαστε στην κοινωνία του Κιλκίς για να καταγγείλουμε τα παραπάνω απογοητευτικά γεγονότα και ταυτόχρονα να υποσχεθούμε, ότι θα συνεχίσουμε με γνώμονα το καλό του τόπου να αγωνιζόμαστε, από τη θέση των απλών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ», για την εξασφάλιση διάφανων και αξιοκρατικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ, Δήμαρχος Χέρσου
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ, Δήμαρχος Ευρωπού
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΓΚΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ, Πρόεδρος Ε.Β.Ε. Κιλκίς