Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:08:44 πμ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:19

Κατάλληλο νερό με νέες γεωτρήσεις στο Πεδινό

 Τέλος στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού του Πεδινού, που ταλάνιζε εδώ και χρόνια τους κατοίκους του οικισμού, έδωσε η δημοτική αρχή Γαλλικού.
Με τη μεταφορά νερού στον οικισμό, από γεωτρήσεις της περιοχής των Μανδρών, ο Δήμαρχος Γαλλικού Γιώργος Θεοδωρίδης υλοποίησε μέρος της δέσμευσής του, ως προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών της περιοχής.
Το έργο, που μόλις ολοκληρώθηκε, δημοπρατήθηκε μέσα στον Ιούνιο και χρηματοδοτήθηκε με 240.0000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας». Στα πλαίσιά του, κατασκευάστηκε αγωγός 9 χιλιομέτρων, μέσα από τον οποίο θα γίνεται η μεταφορά του νερού στον οικισμό του Πεδινού από την κεντρική δεξαμενή των Μανδρών, όπου θα συγκεντρώνεται νερό από 4 νέες γεωτρήσεις. Οι δύο από αυτές, βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ οι υπόλοιπες δύο αναμένεται να συνδεθούν εντός ολίγων ημερών.
Επιτόπια αυτοψία στις τελευταίες εργασίες του έργου, έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γαλλικού με υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Σε δήλωση του, ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου και τόνισε ότι, τα μέχρι τώρα σημαντικά προβλήματα που παρουσίαζε το δίκτυο ύδρευσης του Πεδινού αποτελούν πλέον παρελθόν, προσθέτοντας ότι, «εφεξής, οι κάτοικοι του Πεδινού θα απολαμβάνουν υγιεινό και ικανοποιητικό σε ποσότητα νερό».