Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:24:27 πμ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:07

Κάθε πέρσι και καλύτερα στο δήμο Δοϊράνης

 Λαϊκές συνελεύσεις σε Δοϊράνη και Αμάραντα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης το περασμένο Σάββατο, ενώ ο διάλογος με τους δημότες συνεχίζεται αυτό το Σάββατο, 1 Μαρτίου, με συγκέντρωση στον Ακρίτα, στις 6μ.μ., στην ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη.
Ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Τερζενίδης, στάθηκε αναλυτικά στην πλούσια δράση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, στους 14 μήνες θητείας, τονίζοντας πως ο πρώτος σε δύναμη συνδυασμός, δεν μπορούσε παρά να λειτουργήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. «Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή συνεργασία και ενότητα, αλλά εισπράξαμε την άρνηση και το διχασμό από την πλευρά του δημάρχου Γ. Καλπακίδη. Με σκοπιμότητες, ακόμη και παρανομίες, προσπάθησαν να αποκλείσουν το συνδυασμό μας, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο τους μισούς δημότες που μας στήριξαν, αλλά όλους, ενώ έβλαψαν και το Δήμο. Με λογικές του χθες δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος», σημείωσε ο κ. Τερζενίδης.
«Καταθέσαμε δεκάδες προτάσεις, για τα μικρά και καθημερινά προβλήματα των δημοτών, αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, αλλά αγνοήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Εξ αιτίας της άγνοιας και της αδιαφορίας τους χάθηκαν Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δεν υπήρξε καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις προτάσεις του Δήμου για το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ), ενώ δεν αναπτύχθηκε καμία ουσιαστική δράση, ακόμη και από αυτές που δεν χρειάζονται χρηματοδοτήσεις.
Θλιβερό παράδειγμα, κατήργησαν ακόμη και την εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, με τη βράβευση αριστούχων μαθητών και νέων φοιτητών, γιατί –λέει- «πέρσι δεν είχαν μεγάλη προσέλευση κόσμου»! Το μόνο «εμφανές» έργο τους ήταν το σβήσιμο των φώτων στις πλατείες, «για οικονομία», όπως είπαν, αλλά την ίδια στιγμή μοιράζουν μισθούς σε δυο αντιδημάρχους, προσέλαβαν ειδικό συνεργάτη και δημοσιογράφο, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης δράση από το Δήμο και έκλεισαν και τη δημοτική ταβέρνα στην παραλία της Δοϊράνης, απ’ όπου ο Δήμος έπαιρνε ετήσιο μίσθωμα 10.000 ευρώ, υπακούοντας σε σκοπιμότητες».
Ο κ. Τερζενίδης αναφέρθηκε σε δεκάδες δράσεις που θα μπορούσαν να είχαν αναπτυχθεί στο Δήμο Δοϊράνης, τονίζοντας πως «χρειάζεται σχεδιασμός, πρωτοβουλίες, όραμα, προετοιμασία μελετών, κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του Δήμου, κατοίκων και ετεροδημοτών.
Ο Δήμος Δοϊράνης μπορεί να είναι ένα Δήμος-πρότυπο στην ανάπτυξη και ένας τέτοιος Δήμος αξίζει στους δημότες της Δοϊράνης. Δεν μπορεί ο τόπος να ταλαιπωρείται κάθε τετραετία με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τη μία Αϊδινίδης-Καλπακίδης και την άλλη Καλπακίδης-Δήμπαλας, να τα βρίσκουν πριν τις εκλογές, μοιράζοντας καρέκλες και μισθούς και μετά τις εκλογές να γίνονται οι χειρότεροι εχθροί, βλάπτοντας τον τόπο και τους ανθρώπους του, για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στους δημότες της Δοϊράνης».