Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 10:17:26 πμ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 18:02

Κινδύνεψε να καεί το Χέρσο Κιλκίς

Από σιτοκαλαμιές και μακριά από το Χέρσο Κιλκίς ξεκίνησε η φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουνίου, αλλά ο ισχυρός άνεμος που φύσαγε εκείνη την ώρα είχε άγριες διαθέσεις. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή.

 

Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά έφθασε στο ποταμάκι δυτικά του οικισμού και στην πυκνή βλάστησή του. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα και 34 άνδρες, του Δήμου Κιλκίς και τις Περιφερειακής Ενότητας με όλα τα μηχανήματά τους και πολλών αγροτών με τα τρακτέρ τους, που κινήθηκαν με αυταπάρνηση και με κίνδυνο ζωής και περιουσίας, με την υποστήριξη και της Αστυνομίας, η φωτιά έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού, μπήκε μέσα στις αυλές τους και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών για να μπορέσουν να σώσουν την κατάσταση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν και δυο αεροσκάφη καναντέρ της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησαν από τρεις ρίψεις σε περιοχές εκτός του οικισμού.

Γύρω στις 5 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με τον βαρδάρη βέβαια πάντα να παραμονεύει.

 

Πολυμέσα