Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 8:11:08 μμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:44

Κινητή ιατρική μονάδα στο δήμο Γαλλικού

kiniti_monada


Πλήθος κάτοικων του Δήμου Γαλλικού εξυπηρετήθηκαν και φέτος κατά την διάρκεια των τεσσάρων επισκέψεων, από την Κινητή Ιατρική Μονάδα της 4ης Δ.Υ.ΠΕ. Μακεδονίας.Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δήμο Γαλλικού, από την Δευτέρα 19 Απριλίου έως την Παρασκευή 23, η  Κινητή Μονάδα φιλοξενήθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα Πεδινό, Ν. Σάντα και Γαλλικό, μετά από αίτημα του Δήμου Γαλλικού και στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί σε Δήμους και Οικισμούς απομακρυσμένων περιοχών.
Η Κινητή Μονάδα λειτούργησε σε χώρους τους οποίους υπέδειξε η δημοτική αρχή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, και στελεχωμένη από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Κιλκίς, πραγματοποίησε προληπτικές μικροβιολογικές εξετάσεις, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καρδιολογικό έλεγχο, αιματολογικό έλεγχο, τεστ ΠΑΠ κ.α., ενώ παρείχε και ψυχολογική υποστήριξη.
Σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια, που κάποιες φορές ξεπερνούσε κατά πολύ το επιτρεπτό αριθμό εξεταζόμενων ατόμων (εξήντα άτομα ημερησίως), με αποτέλεσμα η 4ης Υγειονομική Περιφέρεια να συμφωνήσει με μεγάλη ευχαρίστηση στην εκ νέου αποστολή της Κινητής Μονάδας.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, παραβρέθηκε και στις τέσσερις επισκέψεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, τόσο με τους δημότες, όσο και με τους γιατρούς.
Ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του, ο Δήμαρχος Γαλλικού παρέθεσε γεύμα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους της Κινητής Μονάδας, που όπως τόνισε επιτελούν πολύ σοβαρό έργο, προσφέροντας δωρεάν τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες τους.