Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:54:57 μμ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:46

Κινητοποίηση Αιγοπροβατοτρόφων

Οι αιγοπροβατοτρόφοι του νομού οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, ώρα 10 π.μ. διαμαρτυρόμενοι επειδή «καταπατούνται τα δικαιώματά μας».
Η συντονιστική επιτροπή προσκαλεί τους κτηνοτρόφους να κινηθούν με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, έχοντας μαζί τους και ποσότητες γάλακτος, ορίζοντας ως χώρους συγκέντρωσης τα Σφαγεία Κιλκίς και το γήπεδο Πολυκάστρου.

Οι συγκεντρωμένοι κτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν στη συνέχεια σε κινήσεις διαμαρτυρίας προς βιομηχανίες γάλακτος εντός και εκτός νομού, καθώς το εισόδημά τους εξαρτάται από την πολιτική των εταιρειών αυτών, σε πολλές εκ των οίων επιβλήθηκαν, όπως είναι γνωστό, υψηλά πρόστιμα για εναρμονισμένη πολιτική τιμών τόσο προς τους καταναλωτές, όσο και προς τους παραγωγούς.
Οι παραγωγοί και του Κιλκίς, θύματα της λειτουργίας του καρτέλ των γαλακτοβιομηχανών από την εποχή που «απελευθερώθηκε» η αγορά, δηλαδή από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπως με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μας αποκαλύψαμε από το 1992,  αναζητούν τρόπους να εκδηλώσουν με τρόπο αποτελεσματικό την αντίδρασή τους. Είναι όμως μικροί και ανοργάνωτοι για να επιβάλλουν το δίκιο τους. Θα το προσπαθήσουν και την Τρίτη.  Αρκεί αυτήν την φορά να είναι περισσότεροι από όσοι συνήθως συγκεντρώνονται μπροστά στη Νομαρχία Κιλκίς.