Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:44:22 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Κλέφτες πάνε κι έρχονται στο Πολύκαστρο

Έντονο πρόβλημα ασφάλειας της περιουσίας και της ζωής του τους αντιμετωπίζουν οι Πολυκαστρινοί λόγω της τακτικής δράσης διερχόμενων κλεφτών που ανοίγουν σπίτια και σπέρνουν τον πανικό. Μόνο την τελευταία εβδομάδα στο Πολύκαστρο «άνοιξαν» τρία σπίτια κι άλλα δυο στο Πευκόδασος κι όλα αυτά σε ελάχιστο χρόνο, καθώς οι επαγγελματίες του είδους είναι ικανοί σε 10 λεπτά της ώρας να «χτυπήσουν» δυο και τρία σπίτια, να κλέψουν ό,τι βρουν και να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι άγνωστα στην Αστυνομία, αλλά η περιοχή του Πολυκάστρου έχει την ατυχία το εκεί αστυνομικό τμήμα να λειτουργεί με απαράδεκτα χαμηλή πληρότητα. Ένας αστυνομικός στο τμήμα κι ένας στο περιπολικό δεν είναι η καλύτερη εικόνα ασφάλειας που μπορεί να έχουν οι πολίτες μιας ακριτικής περιοχής με χιλιάδες – κυριολεκτικά- λαθρομετανάστες να την διέρχονται.
Έναν από αυτούς τους διερχόμενους κλέφτες συνέλαβαν οι συνοριακοί φύλακες του Πολυκάστρου σε ελέγχους που διενεργούσαν σε αγροτική περιοχή των Ευζώνων τις πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου. Οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν ένα λαθρομετανάστη πολίτη της ΠΓΔΜ που ήταν μάλιστα καταχωρημένος στα κιτάπια του συστήματος Σέγκεν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι στις χειραποσκευές του ο Σκοπιανός είχε διάφορα κοσμήματα, ρολόγια, ένα DVD Player, κατσαβίδια, ένα φακό. Αυτά τα τελευταία ήταν τα σύνεργα της «δουλειάς», των κλοπών που έκανε τους τελευταίους μήνες  μαζί με άλλους δυο συμπατριώτες του στη Θεσσαλονίκη και στο Πολύκαστρο.
Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ωστόσο το πρόβλημα αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή Πολυκάστρου παραμένει.