Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 8:40:17 πμ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 10:46

Κλεφτρόνια απείλησαν γιαγιά μέσα στο σπίτι της στον Ακρίτα και ρήμαξαν την περιοχή

Θρασύδειλα κλεφτρόνια ρήμαξαν προχθές ακόμη και κατοικημένα σπίτια στη Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης. Και είχαν την απόλυτη αναισθησία να μπουν μέσα σε σπίτι στον Ακρίτα και να τρομοκρατήσουν την γιαγιά που μένει μόνη της σ’ αυτό, απειλώντας την για να τους αποκαλύψει που έχει τα χρήματα της σύνταξής της!  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, την άτυχη γιαγιά, που μένει στην άκρη του Ακρίτα, την φίμωσαν τρία άτομα κι άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι της. Χωρίς να σεβαστούν τίποτα,  άρπαξαν και τον σταυρό που είχε στο λαιμό της και στο τέλος την άφησαν σοκαρισμένη κι έφυγαν με τα λίγα χρήματα που βρήκαν. Αμέσως μετά η άτυχη ηλικιωμένη τηλεφώνησε στο γιο της και στη συνέχεια κινητοποιήθηκε το χωριό. Στον Ακρίτα «χτύπησαν» δυο ακόμη κλειστά σπίτια.

Μετά την κινητοποίηση κατοίκων και Αστυνομίας συνελήφθησαν δυο Πακιστανοί στην περιοχή μεταξύ Ακρίτα και Δροσάτου. Επάνω τους βρέθηκαν μπύρες που είχαν αφαιρεθεί από κλειστό σπίτι στον Ακρίτα. Το χωριό βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή και αποτελεί έτσι κι αλλιώς πέρασμα για τους παράτυπους μετανάστες που είτε εισέρχονται στη χώρα είτε αναζητούν τρόπο διαφυγής προς τη βόρεια Ευρώπη.

Μιλώντας στο eidisis.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ακρίτα, Κώστας Παραστατίδης, τόνισε πως παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας και την αυξημένη παρουσία περιπολικών στο χωριό, υπάρχουν πολλά σπίτια στα οποία διαμένουν μόνες τους γυναίκες, και ο φόβος έχει φωλιάσει στο χωριό. Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους και τους ετεροδημότες ζητούν να ανατεθεί η φύλαξη του χωριού σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που ήδη ερευνάται!

Ανάλογα περιστατικά είχαμε στα γειτονικά χωριά. Στ’ Αμάραντα διέρρηξαν τρία σπίτια εκ των οποίων τα δυο κλειστά. Στο τρίτο σπίτι διέμενε οικογένεια. Ξημερώματα μπήκαν οι διαρρήκτες και στον επάνω όροφο κοιμόταν το ζευγάρι.  Οταν ο ιδιοκτήτης άναψε τα φώτα τα κλεφτρόνια που έψαχναν στο ισόγειο το έβαλαν στα πόδια.

Ακόμη, από ένα κλειστό σπίτι διέρρηξαν στο Δροσάτο και στην Κορυφή. Και αυτά είναι μόνο όσα έχουν μέχρι τώρα εντοπιστεί. Στα χωριά υπάρχουν δεκάδες κλειστά σπίτια με τους ιδιοκτήτες να διαμένουν είτε στο εξωτερικό είτε στη Θεσσαλονίκη και ο έλεγχός τους δεν είναι εύκολος.