Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 8:31:41 μμ
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 09:55

Κλείνουν συμβολικά τα σύνορα στη Δοϊράνη

  Το δρόμο του αγώνα ξαναπαίρνουν από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού μετά τον εμπαιγμό που υπέστησαν από την κυβέρνηση να εξαιρέσει μόνους αυτούς από το καθεστώς των παραμεθορίων περιοχών. Το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ οργανώνει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Κιλκίς και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ/ΑΔΕΔΥ Γιάννης Αξιμιώτης τόσο η Νομαρχία όσοι και οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργάνωσης και σήμερα θα κλείσουν Νομαρχία και δήμοι σε ένδειξη συμπαράστασης.
Οι υπάλληλοι μετά τη Νομαρχία θα κατευθυνθούν στα σύνορα, στη Δοϊράνη όπου θα αποκλείσουν συμβολικά το τελωνείο για δυο ώρες, πιέζοντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική εμπαιγμού που επιφυλάσσει στους υπαλλήλους του ν. Κιλκίς εξαιρώντας τους από το καθεστώς των παραμεθορίων.
Όταν ρωτήσαμε τον κ. Αξιμιώτη γιατί δεν ικανοποιείται ο κλάδος από τη ρητή και εντός Βουλής δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου για την ένταξη του νομού με προσεχή  νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Ν.Τ/Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ ήταν αποκαλυπτικός για το μέγεθος του εμπαιγμού που υπέστησαν.
« Δεν μας ικανοποιεί η νέα δέσμευση διότι ο κ. Παυλόπουλος τις ίδιες δεσμεύσεις είχε αναλάβει και πριν λίγες εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα. Τα δείγματα γραφής του κ. Παυλόπουλου μέχρι σήμερα δεν ήταν ικανοποιητικά. Εξάλλου ο εμπαιγμός του Κιλκίς είναι τόσο ξεκάθαρος ώστε γίνεται αντιληπτός από την απλή παράθεση των γεγονότων. Τον Δεκέμβριο του 2006 καταθέσαμε κοινό υπόμνημα τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Δράμας και Σερρών. Έκτοτε η Πέλλα εντάχθηκε στο καθεστώς των παραμεθορίων από τον Φεβρουάριο του 2007. Στις αρχές Νοεμβρίου 2007 εντάχθηκαν και οι ν. Σερρών και Δράμας και απόμεινε εκτός παραμεθορίων μόνο το Κιλκίς! Είναι τόσο κραυγαλέα η αδικία ώστε φαντάζει ως ειρωνεία μόνο η απάντηση που έδωσε πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Παυλόπουλος ότι η κυβέρνηση σε νομοθετικό επίπεδο λειτουργεί θεσμικά και όχι υπό το βάρος των πιέσεων. Ας εξηγήσει τότε πως ενώ κοινό υπόμνημα υποβάλλαμε οι τέσσερις νομοί, η αντιμετώπιση και ικανοποίηση του κοινού αιτήματος έγινε μεροληπτικά και σε βάρος του αποκλεισμένου Κιλκίς.»