Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 1:48:38 πμ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:21

Κλείνουν τα σύνορα οι δημόσιοι υπάλληλοι

 Στον αποκλεισμό του Τελωνείου Δοϊράνης και το συμβολικό κλείσιμο των συνόρων της χώρας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού μας, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς και τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Δ.Υ., ΝΠΔΔ και ΟΤΑ του νομού Κιλκίς, κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους μετά και την για τρίτη φορά τραγική εξέλιξη, τη κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στο νομό Κιλκίς, στο θέμα της μη ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές.
Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ψήφισε άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που χαρακτηρίζει ως παραμεθόριες περιοχές τους νομού Σερρών και Δράμας, στέλνοντας πλέον το νομό Κιλκίς στις καλένδες, παρά τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών για την ταυτόχρονη ένταξη και του νομού Κιλκίς. Μετά από αυτό η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς ακολουθώντας πιστά τις εξαγγελίες του για δυναμικότερες κινητοποιήσεις, κηρύσσει στάση εργασία την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ., με προσυγκεντρώσεις στη Νομαρχία Κιλκίς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς στις 11.00 π.μ., και στη συνέχεια ακολουθεί μεταφορά των συγκεντρωμένων στην Δοϊράνη, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός του Τελωνείου της Δοϊράνης.
“Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, αλλά και οι πολίτες του νομού, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, αναρωτιούνται πλέον ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και τι κρύβεται πίσω από τις αλληλοαναιρούμενες δικαιολογίες του Υπ. Εσωτερικών, και αφήνουν το νομό Κιλκίς εκτός των παραμεθορίων περιοχών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
“Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, καλεί τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, τους δημάρχους, τους διοικητές των Δημοσίων Οργανισμών ΝΠΔΔ, όλους τους φορείς τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες του νομύ, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007, στις 11.30 π.μ., στο Τελωνείο της Δοϊράνης, για να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα του νομού Κιλκίς.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς και οι πολίτες του νομού, δεν δέχονται και δεν πιστεύουν πλέον άλλες υποσχέσεις, δεν δέχονται και δεν πιστεύουν άλλες κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Οι ανοχές και οι αντοχές στο θέμα των κυβερνητικών υποσχέσεων, των δρομολογήσεων και των δεσμεύσεων για το παραμεθόριο, έχουν τελειώσει.
Δυστυχώς για το νομό Κιλκίς, διεκδικεί σήμερα το αυτονόητο: ότι ο νομός Κιλκίς είναι παραμεθόριος.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η ένταξη του νομού Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές είναι και για την Κυβέρνηση και για την ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς μονόδρομος.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, καλεί όλους τους εργαζομένους, όλους τους πολίτες του νομού να δώσουν δυναμικά τ