Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:05:06 πμ
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:33

Κλειστά τα καταστήματα σήμερα και στο Κιλκίς

kleisto


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την απόφαση του τριτοβάθμιου οργάνου του και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 5η Μαΐου, με το κλείσιμο των Εμπορικών καταστημάτων ΔΙΟΤΙ μ’ αυτόν τον τρόπο, εκφράζοντας «την αγωνία, τον φόβο, τον θυμό και την αναστάτωση του εμπορικού κόσμου. Διαπιστώνουμε πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων αποτελεί πλήγμα για την εθνική αξιοπρέπεια και την ελληνική επιχειρηματικότητα και  Ζητούμε στο μέλλον πολιτική συνέπεια και πολιτικό φιλότιμο.
Αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν καμία αναπτυξιακή προοπτική και συνεπώς είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.
Δηλώνουμε, ότι η μείωση των εισοδημάτων απαιτεί μείωση τιμών αλλά γνωρίζουν όλοι όμως σιωπούν, πως μείωση τιμών απαιτεί και τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Μείωση ενοικίων – δημοτικών τελών – λογαριασμών ΔΕΚΟ
- Περαιτέρω ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών
- Πραγματική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αντιμετώπιση των  στρεβλώσεων από τις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών
- Αναζήτηση καταναλωτικών αποθεμάτων από το παραεμπόριο – παραοικονομία
- Άμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
- Μείωση φορολογικών συντελεστών
- Ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ζητούμε, την δημιουργία ενός πακέτου ενίσχυσης της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, αντίστοιχη με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση των Τραπεζών.
ΟΧΙ, στην υποβάθμιση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δίκαιη και Βιώσιμη Αναβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με βάση την ορθολογική διαχείριση των δαπανών και ενίσχυση του ασφαλιστικού μας φορέα ΟΑΕΕ. Αξιοπρεπείς συντάξεις.
Τέλος, πιστεύουμε στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, ως την μόνη αξιόπιστη διέξοδο από την κρίση. Δεν περισσεύει καμία μικρομεσαία επιχείρηση. Δεν περισσεύει κανένας αυτοαπασχολούμενος
Προσκαλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες σε μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία βασισμένη στην βιώσιμη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, της εργασιακής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής».