Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:10:33 μμ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:05

Κλειστό Γυμναστήριο στις Μουριές από ΥΜΑΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, στο γραφείο του, είχε ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, στην οποία και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Μουριών. Στα αιτήματα και τις ανάγκες του Δήμου Μουριών, που έθεσε ο κ. Αργυρόπουλος, υπήρξε θετικότατα ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Τζίμα, ενώ συζητήθηκαν και τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Έτσι, ο κ. Τζίμας αποδέχθηκε το αίτημα και θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου, μήκους 25 μέτρων, για την κάλυψη των αναγκών όλου του Δήμου.
Το γυμναστήριο θα κατασκευασθεί στο χώρο του παλιού κρατικού αγροκτήματος, στο Σ. Μουριών, το οποίο παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Μουριών για τα επόμενα 99 χρόνια.
Ακόμη, ο κ. Τζίμας θα ενισχύσει τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου και θα χρηματοδοτήσει την καλλιέργεια πηγής στην περιοχή των Ανω Σουρμένων, για τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου, με το ποσό των 50.000 ευρώ.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για την τέταρτη καλλιέργεια πηγής που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μουριών στο Μπέλλες.
«Στόχος μας, επισημαίνει ο κ. Αργυρόπουλος, είναι να δώσουμε οριστική και μακροχρόνια λύση στο θέμα της ύδρευσης των οικισμών μας, με καθαρό νερό και επαρκείς ποσότητες από τις πηγές του Μπέλλες. Οι γεωτρήσεις θα τεθούν εκτός λειτουργίας και θα αποτελούν μια εφεδρική λύση».