Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 10:11:59 πμ
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:00

Κόμμα των αγώνων και των θυσιών το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ είναι το κόμμα των αγώνων και θυσιών, το κόμμα που πάλεψε για κάθε θετική κατάκτηση στον τόπο μας», σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Χαλίτσιος, στην ετήσια συνεστίαση της Ν.Ε Κιλκίς του κόμματος.
Την εκδήλωση, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση, άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Κούρος ένα αγωνιστικό 2008, χωρίς πολέμους στον κόσμο, ενώ την τίμησαν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Μεταλλικιώτης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρ. Σπίγκος, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Ι. Παυλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήμου Δοϊράνης Κ. Τερζενίδης, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, των Συνταξιούχων και της Επιτροπής Ειρήνης.

Αναφερόμενος στην Οκτωβριανή επανάσταση ο κ. Χαλίτσιος τόνισε πως αυτή άλλξε τον ρου της ιστορίας με τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματά της και έδωσε δύναμη σε όλους τους λαούς για κατακτήσεις σε όλους τους τομείς.
Ο 21ος αιώνας, σημείωσε, θα είναι ο αιώνας των επαναστάσεων, με το εργατικό κίνημα να έχει μεγαλύτερη εμπειρία για να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις του. Η μόνη διέξοδος για την ανθρωπότητα είναι ο σοσιαλισμός.
Μιλώντας για το ΚΚΕ, ο κ. Χαλίτσιος ανέφερε πως ήταν το κόμμα που δημιούργησε την ηρωική εθνική αντίσταση, που ήταν παρών σε κάθε ταξικό αγώνα και συνεχίζει τις διεκδικήσεις για καλύτερη ζωή των εργαζομένων, μέσα από δύσκολες συνθήκες με την κατάργηση του 8ώρου, των κοινωνικών δικαιωμάτων και την επιστροφή μας σε εργασιακό μεσαίωνα.
«Να παλέψουμε, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χαλίτσιος.