Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:52:40 πμ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 08:34

Κοπή βασιλόπιτας στη ΔΙΒΙΠΕ Κιλκίς με τα προβλήματα να παραμένουν

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς πραγματοποίησε η διοίκηση της Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙΒΙΠΕΚ) στο Διοικητικό Κέντρο της, στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, παρουσία των παραγόντων του ν. Κιλκίς.

 

Η πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ Ευαγγελία Μυλωνά παρουσίασε στους προσκεκλημένους όλα όσα πέτυχε ο φορέας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν τους βιομήχανους αλλά και τους εργαζόμενους στη ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Από τα πλέον σοβαρά θέματα που αναφέρθηκαν είναι η διασύνδεση της ΒΙΠΕΚ με το σιδηροδρομικό και το εθνικό οδικό δίκτυο, η ολοκλήρωση του δρόμου Ν. Σάντα-Θεσσαλονίκη, η σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης (θα βελτιωθεί η κατάσταση με την υπογειοποίηση μιας γραμμής του ΔΕΔΔΗΕ), η δημιουργία υποσταθμού, ώστε να μπορούν οι βιομηχανίες να παράγουν το δικό τους ρεύμα και για λόγους ανταγωνισμού αλλά και για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, στοιχείο πολύ σημαντικό για τις εξαγωγές.

Ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο από την τοποθέτηση της κας Μυλωνά ήταν η καταγραφή του αριθμού των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Κιλκίς ανά έτος. Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχουμε αυξανόμενο τον αριθμό των εργαζομένων στη ΒΙΠΕΚ, από το 2012 οπότε και οι εργαζόμενοι έπεσαν κάτω από τους 2000. Τα τελευταία δυο χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Κιλκίς είναι πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα και έφθασε τους 3000.

Σήμερα λοιπόν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες της ΒΙΠΕΚ είναι η έλλειψη εργατικών χεριών ακόμη και ανειδίκευτων.

Η κοπή της βασιλόπιτες έγινε με τις ευλογίες και τις ευχές του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ενώ το φλουρί και η τύχη χαμογέλασε στην προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας του Κιλκίς, Ιωάννα Παντελίδου.

Πολυμέσα