Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 10:14:53 πμ
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:58

Κορονοϊός: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα…»

Συντάκτης:

Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση. Τα κρούσματα κορονοϊού πολλαπλασιάζονται  Κι αυτήν την φορά το λοκ ντάουν θα είναι οδυνηρό. Μετά τη Θεσσαλονίκη παίρνει σειρά το Κιλκίς κι εμείς...

 

Η εξοργιστική ολιγωρία της Πολιτείας να επιβάλλει τα μέτρα προστασίας από την καλπάζουσα πανδημία του κορονοϊού και η εξίσου τραγική συμπεριφορά ικανής μερίδας πληθυσμού του ν. Κιλκίς που συμπεριφέρεται εντελώς ανεύθυνα οδηγούν στο αναπόφευκτο: στην επιβολή λοκ ντάουν και στο νομό καθώς τα στοιχεία εκεί οδηγούν.

Κι αν η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη και τα Ιωάννινα και οι Σέρρες είναι πανεπιστημιουπόλεις και η διασκέδαση ενοχοποιείται ως σημαντικό αίτιο μετάδοσης του κορονοϊού, στο ν. Κιλκίς δεν έχουμε καν το εν λόγω ελαφρυντικό. Η χαλαρότητα είναι εμφανής σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου οι μάσκες του προσωπικού φοριούνται προσχηματικά, στα άλλα καταστήματα το μέτρο εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ενώ το εξοργιστικό: ακόμα και σε μεγάλα πολυκαταστήματα σημαντικό ποσοστό πελατών γυροφέρνει στα ράφια με ακάλυπτα το στόμα και τη μύτη.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με την Πολιτεία δια της αστυνομίας να παρακολουθεί ως απαθής θεατής την πορεία της καλπάζουσας πανδημίας και οι έλεγχοι να είναι από προσχηματικοί έως εξοργιστικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της αστυνομίας την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα στο νομό, επιβλήθηκαν ΜΟΛΙΣ πέντε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε ολόκληρο το νομό. Όσα δηλαδή θα επέβαλε ένας αστυνομικός σε πέντε λεπτά σε ένα μόνο πολυκατάστημα της πόλης του Κιλκίς!

Την ίδια ώρα ο όμορος νομός Σερρών μπήκε σε καραντίνα καθώς μέσα σε μια εβδομάδα από το επίπεδο 1 (χαμηλότερα δηλαδή από το Κιλκίς που βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο 2) πέρασε στο επίπεδο 4 μετά από την καλπάζουσα πορεία των κρουσμάτων ολίγων μόνο ημερών με τους εκεί τοπικούς φορείς να παρακολουθούν απαθείς την πορεία του κακού.

Σε σημείο που ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών να ζητεί εισαγγελική παρέμβαση για την διαλεύκανση των αιτίων, των ευθυνών και των υπευθύνων που οδήγησαν ένα νομό από το επίπεδο 1 στην καραντίνα!

Και οι νοούντες νοήτωσαν.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία - κι όχι μόνο οι ΜΕΘ

Μια άλλη διάσταση που διαγράφεται πλέον ζοφερή είναι η πλήρωση των κλινών στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η πανδημία και το επικείμενο λοκ ντάουν στη συμπρωτεύουσα λόγω των εκατοντάδων κρουσμάτων καθημερινά έχει τις παρενέργειές της στα νοσοκομεία της όπου οι πέραν των κλινών ΜΕΘ, αντιμετωπίζουν ισχυρότατη πίεση και οι απλές κλίνες covid-19.

Και δεν θα είναι μακρινή η μέρα όπου τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν θα δέχονται πλέον ασθενείς από την περιφέρεια. Κι αν αυτό σε μεγάλα νοσοκομεία όπως των Σερρών ή της Βέροιας ή της Κατερίνης θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις, σε νοσοκομεία όπως του Κιλκίς χωρίς ΜΕΘ και οργανωμένη μονάδα covid-19 συνιστά τον απόλυτο ζόφο.

Ας το έχουν υπόψιν τους όσοι ακόμα και σήμερα παριστάνουν τους αρνητές μάσκας ή όσους δηλώνουν κουρασμένοι ή…

Ο εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών… Και αποτελεί πράξης αφροσύνης εμείς «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα…».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ