Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 3:07:22 πμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:09

Κρύβεστε, παραπληροφορείτε και συκοφαντείτε

Αυστηρή απάντηση στην καταγγελία της Κίνησης Πολιτών για το θέμα «πραχώρησης οικοπέδων δίπλα στο κτήριο του ΤΕΙ» δίνει ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Με αφορμή την δημοσιευμένη στα τοπικά Μ.Μ.Ε, ανακοίνωση της Κοινωνίας των Πολιτών ν. Κιλκίς με τίτλο «Αετονύχηδες μυρίστηκαν φιλέτα δίπλα στα Τ.Ε.Ι», ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Μπαλάσκας, δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι οι «αυτόκλητοι προστάτες» των εκτάσεων του Δημοσίου, οι οποίοι επιχειρούν να χρήσουν τους εαυτούς τους εκφραστές της κοινής γνώμης και της βούλησης των πολιτών, ανακάλυψαν δήθεν απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την οποία αποφασίσθηκε παραχώρηση κοινοχρήστων εκτάσεων δίπλα στο προοριζόμενο για το ΤΕΙ Κιλκίς χώρο.
Δηλώνω ότι η Ν.Α. Κιλκίς ουδεμία παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης δίπλα στο χώρο του ΤΕΙ πραγματοποίησε και ούτε πρόκειται να πραγματοποιήσει στο μέλλον. Άλλωστε και κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου, επ’ ευκαιρία αφενός σχετικού δημοσιεύματος σε τοπική εφημερίδα και αφετέρου ύστερα από ερώτηση της αντιπολίτευσης, επανέλαβα την ανωτέρω δήλωση και ενημέρωσα ότι έχω ζητήσει από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κιλκίς να μου υποδείξει, μέσα από την εκπόνηση σχετικού τοπογραφικού διαγράμματος, την επιπλέον έκταση που χρειάζεται να δεσμεύσουμε για τις ανάγκες λειτουργίας του.
Άλλωστε θα ήθελα να ενημερώσω τους «αυτόκλητους προστάτες του τόπου» ότι για την παραχώρηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκτασης 25 στρεμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα στα όρια ακριβώς με τον χώρο του ΤΕΙ συναίνεσε κατά το έτος 2003 το Δημοτικό και όχι το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αυτοί, κύριοι, τους οποίους εσείς καλείτε να αντιδράσουν στην υποτιθέμενη παραχώρηση.
Έτσι θα πρέπει την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να συκοφαντήσετε θεσμούς και ανθρώπους, να είστε περισσότερο προσεκτικοί και κυρίως ενημερωμένοι. Η στάση και η συμπεριφορά σας, αποδεικνύουν δυστυχώς περίτρανα ότι μέλημα σας δεν είναι η προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος, αλλά η εκτόξευση βαρύτατων και ψευδών κατηγοριών εναντίον εμού προσωπικά, των μελών της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των συνεργατών μου.
Να είστε σίγουροι ότι η κοινή γνώμη κρίνει τους πάντες για τη στάση και συμπεριφορά τους, τόσο εμάς τους αιρετούς άρχοντες,  όσο και εσάς που «κρύβεστε» πίσω από τον τίτλο ενός φορέα και επιχειρείτε να παραπληροφορήσετε τους πολίτες».»