Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 4:09:11 πμ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 08:03

Ξαναρχίζει και τελειώνει το αρδευτικό στην Αρτζάν

 «Μέσα στην προσεχή εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αποφασίσει για την τύχη του έργου και της εργολαβίας του αρδευτικού δικτύου στην Αρτζάν» είχε δεσμευτεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Πολυκάστρου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης.
Το υπουργείο όντως αποφάσισε και η απόφαση είναι να συνεχιστεί, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την ανάδοχο εταιρεία ΕΡΓΑΣ, με την ίδια εταιρεία και να ολοκληρωθεί εντός ολίγων μηνών.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο κ. Κιλτίδης μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιοσταθμό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ». Όταν μάλιστα κλήθηκε ο κ. Υφυπουργός να διευκρινίσει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών απάντησε πως οπωσδήποτε μέσα στο 2008.
Υπενθυμίζουμε ότι το υπό κατασκευήν αρδευτικό αποτελεί την Σ2 φάση του όλου έργου και απομένει η Σ1 με την οποία και θα αποδοθεί στους καλλιεργητές ολόκληρη η πεδιάδα της Αρτζάν, περισσότερα από 20.000 στρέμματα που θα αρδεύονται πλέον από το δίκτυο με φυσική ροή, χωρίς το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τώρα από την άντληση του νερού από γεωτρήσεις.
Η Σ1 φάση πρόκειται να ενταχθεί στο Δ’ .Κ.Π.Σ. (ΕΣΠΑ) ενώ ο κ. Κιλτίδης πρόσφατα και στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου είχε υποσχεθεί ότι το Υπουργείο θα μελετήσει και την προοπτική κατασκευής των αντιπλημμυρικών - αρδευτικών φραγμάτων στον Αγιάκ (Ηλιόλουστο) και στο ρέμα Σελιμλή.
Πρόκειται ωστόσο για δυο έργα που ενώ κατά καιρούς - από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90- έχουν λεχθεί και γραφεί πολλά εντούτοις παραμένουν στάσιμα.