Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:36:06 μμ
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 12:53

Ξενάγηση με τον Χάρη Μελιτόπουλο στο σπήλαιο του Κιλκίς

Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του Κιλκίς και βρίσκεται στους πρόποδες του ομώνυμου λόφου της πόλης. Είναι ένα από τα 27 σπήλαια της χώρας μας που είναι επισκέψιμα, παρά το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 15.000 σπήλαια. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και η συνολική του έκταση αγγίζει τα 1.000τ.μ.

Ανακαλύφθηκε το 1925, τη χρονιά που ο ποντιακής καταγωγής Γεώργιος Παυλίδης, λατόμος στο επάγγελμα, εγκαταστάθηκε στο Κιλκίς. Αρκετά χρόνια αργότερα η Άννα Καραχάλιου, που ήταν η Πρόεδρος των σπηλαίων της Ελλάδας, ήρθε με την ομάδα της και ξεκίνησε η χαρτογράφησή του.

Επισκέψιμο για το ευρύ κοινό έγινε αρκετά χρόνια μετά  και από το 1986 μπορεί ο καθένας και η κάθε μία από εμάς να το επισκεφθεί.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης μας και είναι ανοιχτό προς το κοινό από Τετάρτη μέχρι Κυριακή και ώρες 08:30 με 13:30. Κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες ατόμων να εξασφαλίσουν μια ξενάγηση από τον Χάρη Μελιτόπουλο, τον άνθρωπο δηλαδή που ξέρει άριστα το σπήλαιο και τις ιστορίες του.

Αφιερώστε δέκα λεπτά από τον χρόνο σας και δείτε όσα κατέγραψε η κάμερα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είναι σίγουρο πως στην επόμενη ευκαιρία θα θέλετε να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Κιλκίς από κοντά.

Πολυμέσα