Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30o C σε 377 από τους 472 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό ~80%) και τους 35o C σε 100 σταθμούς (ποσοστό ~21%).
Η πρόγνωση για την Παρασκευή
Γενικά η ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις θα είναι το γενικό χαρακτηριστικό του καιρού για την Παρασκευή 18 Αυγούστου.
Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στην Ήπειρο από 21 έως 37, στη Δυτική Στερεά από 22 έως 39, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 35, στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, στις Κυκλάδες από 20 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.



