Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:09:24 πμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:49

Ξεσηκώνεται η Γουμένισσα

papapanagiotou


Η πρώτη και ίσως μοναδική στο νομό αντίδραση για τη νέα χωροταξία των δήμων προέρχεται από τη Γουμένισσα. Η δημοτική αρχή  και οι φορείς της πόλης θεωρούν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών  εμπαίζει την πόλη και την ιστορία της με την πρότασή του, με την οποία έδρα του νέου ενιαίου δήμου της Παιονίας – Πολυκάστρου ορίζεται το  Πολύκαστρο. Και ως πρώτη μόνο αντίδραση προγραμματίζεται η διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρία το Σάββατο 8 Μαίου στην κεντρική πλατεία της όμορφης πόλης.
« Είμαστε αντίθετοι και μάλιστα ομόφωνα αντίθετοι, Δημοτικό Συμβούλιο, φορείς και δημότες της Γουμένισσας  θα αντιδράσουμε στην πρόταση του υπουργείου. Δεν έχουμε τίποτα με το Πολύκαστρο. Αλλά θεωρούμε εμπαιγμό της πόλης και του δήμου μας την πρόταση» τονίζει ο Δήμαρχος Στέλιος Παπαπαναγιώτου.
«Δεν ικανοποιεί τη Γουμένισσα ο ορισμός της ως ιστορικής έδρας του  δήμου»; Ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο.
« Όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί , αλλά τον θεωρούμε και ως κοροϊδία. Χαρίζουμε και επιστρέφουμε στο υπουργείο την απόφαση περί ιστορικής έδρας. Τι θα πει ιστορική έδρα; Από τη μια αναγνωρίζουν την ιστορία μας κι από την άλλη μας βγάζουν έξω;» τονίζει ο κ. Παπαπαναγιώτου.
Χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος επρόκειτο να καταθέσει την αντίδρασή του στη συνέλευση της ΤΕΔΚ. Ωστόσο προανήγγειλε την πρώτη διαμαρτυρία- κινητοποίηση.
«Θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά, αν το υπουργείο συνεχίσει μνα μας αγνοεί. Το μεθεπόμενο Σάββατο ( το προσεχές, αύριο είναι Πρωτομαγιά) διοργανώσουμε συλλαλητήριο όπου θα προσκαλέσουμε να ακούσουν την φωνή της Γουμένισσας τους βουλευτές του νομού. Και το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις» κατέληξε ο κ. Παπαπαναγιώτου.