Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:44:09 πμ
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 06:38

«Ξύπνησαν» και τρέχουν για νοσηλευτική πτέρυγα


 Η είδηση προήλθε από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. Ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδη θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο για να θέσουν υπόψη του το αίτημα για κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας.
Ύστερα από αδράνεια δεκαετιών κι ενώ όλες οι πόλεις - πρωτεύουσες νομών έχουν αποκτήσει καινούρια νοσοκομεία, στο Κιλκίς η πολιτική ηγεσία του νομού δείχνει επιτέλους να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και να αναζητεί λύση.Η τραγική εικόνα με τους θαλάμους των οχτώ και εννέα κρεβατιών σε καίριες κλινικές του νοσοκομείου (π.χ. Παθολογική), την οποία στηλιτεύσαμε σε δεκάδες ρεπορτάζ, άφησε ασυγκίνητους βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους.
Η κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας, αναγκαίας όσο τίποτε άλλο, δεν συζητήθηκε ποτέ σοβαρά, ενώ και η πορεία κατασκευής των νέων χειρουργείων προσφέρεται ως σενάριο ιλαροτραγωδίας καθώς όχι σε βαλκανική αλλά ούτε στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής δεν απαιτούνται περί τα 15 χρόνια!
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα πρωτοσυζητήθηκε πριν λίγους μήνες, όταν με πίεση της μειοψηφίας τέθηκαν τα μείζονα θέματα του νομού. Τότε οι κ. Συμπιλίδης, Φραγγίδης, αλλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδης - με θητεία ενάμισι έτους αντιλήφθηκε αυτό που επί δεκαετίες δεν είδαν ή δεν αξιολόγησαν σωστά οι τοπικοί μας παράγοντες - παρουσίασαν τις θέσεις τους ως προς την αναβάθμιση της νοσηλευτικής περίθαλψης στο Κιλκίς, όπου πρωτεύουσα θέση κατείχε η κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας.
Έκτοτε εντάθηκαν οι πιέσεις προς τη διοίκηση της Νομαρχίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινή διεκδίκηση του αιτήματος με τη συμμετοχή και των βουλευτών του νομού. Αντ’ αυτής ο κ. Μπαλάσκας ανέλαβε να διαχειριστεί ουσιαστικά μόνος το μείζον αυτό αίτημα.
Το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, όπου όταν του ζητήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης απάντησε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στη Νομαρχία.
Αν η κατά μόνας διεκδίκηση θα φέρει αποτέλεσμα μέλλει να αποδειχθεί. Εκείνο που θα είναι ασυγχώρητο είναι να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος των πολιτών και του μείζονος αγαθού, της υγείας, υπέρ μικροπολιτικών επιδιώξεων.