Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:00:29 μμ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλο το Πολύκαστρο

Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη του Πολυκάστρου, με στόχο τη διευκόλυνση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, αλλά και τη μετακίνηση των πεζών, προτείνει με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του δήμου Πολυκάστρου, μετά από εισήγηση του προέδρου της Ηρακλή Τομπουλίδη.
Οι αποφάσεις λοιπόν της Επιτροπής αφορούν:

1. Να τοποθετηθεί πινακίδα «STOP» στο δρόμο από «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ», προς Λιμνότοπο, πριν τη στροφή για Σιταριά. Ο δρόμος από Λιμνότοπο προς Σιταριά είναι επαρχιακός και ο δρόμος από «Μιχαηλίδη» προς Λιμνότοπο, μέχρι την στροφή είναι αγροτικός.
2. Να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, η τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας στάθμευσης στο σημείο αμέσως την αερογέφυρα (κόμβος Πολυκάστρου) και μέχρι την είσοδο για το βιοτεχνικό πάρκο. Στο μήκος αυτό της επαρχιακής οδού σταθμεύουν φορτηγά αυτοκίνητα και δημιουργούν κίνδυνο (δεν υπάρχει ορατότητα) στα οχήματα που έρχονται από την επαρχιακή οδό για Πολύκαστρο.
3. Να τοποθετηθεί προειδοποιητικό φανάρι (κίτρινο που αναβοσβήνει) στην ανατολική είσοδο της πόλης (από κόμβο) και στην Βόρεια είσοδο (από Πευκόδασος) διότι τα οχήματα αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα λόγω του ότι έχουν ορατότητα οι οδηγοί και αυτό εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων.
4. Μονοδρόμηση της οδού Θεμιστοκλέους μέχρι την οδό Νικηταρά.
5. Τοποθέτηση σηματοδότη στην οδό Αγ. Τριάδος, σε συνδυασμό με τον φωτεινό σηματοδότη της Μ. Αλεξάνδρου, διότι ορισμένες ώρες της ημέρας είναι αδύνατο, ερχόμενος κάποιος από την οδό Αγ. Τριάδος να μπει στο ρεύμα της Μ. Αλεξάνδρου.
6. Λόγω της όξυνσης του προβλήματος στάθμευσης στην Μ. Αλεξάνδρου (διπλοστάθμευση ) πρέπει να ληφθούν μέτρα και να προταθούν λύσεις διότι η κατάσταση κυρίως στο κέντρο της πόλης έχει γίνει αφόρητη για τους οδηγούς και τους πεζούς. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από μελέτη και λαμβάνοντας υπ’ όψιν παλαιότερες μελέτες για την στάθμευση στην Μ. Αλεξάνδρου, προτείνει την διαγώνια στάθμευση (με γωνία 40ο προς το πεζοδρόμιο). Έτσι μειώνεται το πλάτος της οδού, για κυκλοφορία μένει για κάθε κατεύθυνση περίπου 3 μ ελεύθερος δρόμος και δεν είναι πλέον δυνατόν το διπλοπαρκάρισμα. Με αυτό το μέτρο αυξάνεται και ο αριθμός των οχημάτων που μπορούν να σταθμεύσουν.
Στη συνεχεία της συζήτησης προτάθηκε στο άμεσο μέλλον να γίνουν χώροι στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης, μετά από προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως:
- Στο Ο.Τ. 142 μεταξύ των οδών Αγ. Αθανασίου – Πέτρα – Ποντοηράκλειας όπως στην συνημμένη μελέτη, θα ανακατασκευασθεί η οδός Περικλέους, για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου στάθμευσης. Στην Μ. Αλεξάνδρου και στο ύψος της Περικλέους θα υπάρχει πινακίδα που θα οδηγεί στο χώρο στάθμευσης μέσω της οδού. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που θα πάει στο κέντρο της πόλης από δύο πεζοδρομία πλάτους 3,00 μ το καθένα, που θα προστατεύεται από μεταλλικά κολωνάκια. Δηλαδή η Περικλέους παραμένει μονόδρομος στο κέντρο της οδού με πλάτος 4,00 μ και δύο πεζοδρόμια των 3,00 μ για την άνετη διακίνηση των πεζών από και προς τον χώρο στάθμευσης.
- Διευθέτηση του χώρου και δημιουργία χώρου στάθμευσης πίσω από το Δημαρχιακό μέγαρο και πίσω από την εκκλησία Αγ. Τριάδος.
- Ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης μεταξύ της οδού Κιλκίς και την περίφραξη του γυμνασίου σε συνδυασμό με τον πίσω ελεύθερο χώρο που βρίσκεται το «Σπίτι του Παιδιού».
7. Στον  μονόδρομο της Ανδρούτσου να τοποθετηθούν πινακίδες για στάθμευση εναλλάξ τους μονούς και διπλούς μήνες.
8. Να γίνουν παραγγελίες πινακίδων σήμανσης ( STOP, κ.τ.λ.) για τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του Δήμου μετά από καταμέτρηση των αναγκών που υπάρχουν.
Τα μέλη της Επιτροπής είναι: Ηρακλής Τομπουλίδης, αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας. Κώστας Σιωνίδης και Γιάννης Ξενιτίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και Κώστας Μάλλιος, εκπρόσωπος Α.Τ. Πολυκάστρου.