Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:21:24 μμ
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:38

Λειτουργικό και όμορφο το Δημαρχείο Ευρωπού

 Μετά από συγκεκριμένες και γρήγορες παρεμβάσεις, το Δημαρχείο Ευρωπού έγινε πιο λειτουργικό, απόκτησε χώρους  για κάθε υπηρεσία,  χώρο υποδοχής αναμονής  στο γραφείο του Δημάρχου, γραφεία για τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάθε υπηρεσία είναι πλέον ανεξάρτητη λειτουργικά, η οικονομική υπηρεσία, η τεχνική υπηρεσία, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου,  το πρωτόκολλο, η γραμματεία, το Δημοτολόγιο κλπ.
Παράλληλα, ο δήμος νοίκιασε και διαμόρφωσε κατάλληλα τα γραφεία του γεωργικού Συνεταιρισμού, εξασφαλίζοντας νέους χώρους για το Δημαρχείο, διπλασιάζοντας έτσι  τους χώρους των γραφείων.
Οι υπάλληλοι έχουν πλέον το δικό τους λειτουργικό χώρο και μπορούν να  γίνουν πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί.
Την ίδια στιγμή, ο πολίτης βρίσκει στις υπηρεσίες του δήμου ανθρώπινο περιβάλλον και γρήγορη εξυπηρέτηση.
Ακόμη, τις ημέρες αυτές διαμορφώνεται και ο περιβάλλον χώρος του Δημαρχείου, με φυτεύσεις δενδρύλλιων και εποχιακών φυτών, ώστε να προσθέσει τη δική του ομορφιά στην πλατεία της Ευρωπού.

Έκθεση
Παραδοσιακών
Φορεσιών
Παραδοσιακές ενδυμασίες παρουσιάσθηκαν με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού.
Η έκθεση  κράτησε  τρεις ημέρες και την επισκέφθηκε πολύς κόσμος. Παρουσιάστηκαν  αντιπροσωπευτικά δείγματα  από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, από νησιά, Ήπειρο, Πόντο, Θράκη και Μακεδονία.
Με μεράκι και αγάπη, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, συγκεντρώθηκαν οι στολές, βρέθηκαν οι κατάλληλες κούκλες για την παρουσίαση, που στολισμένες περίμεναν τους επισκέπτες.
Καταπληκτικοί γυναικείοι κεφαλόδεσμοι, κεντητά, στολίσματα  χρυσά, οι ντούμπλες και ο νους να πηγαίνει στο γνήσιο και το αυθεντικό, σ’ εκείνες τις γυναίκες, τις τεχνίτριες, που με περισσή αγάπη ύφαιναν τις στολές τους, καθημερινές και νυφιάτικες.