Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:24:13 πμ
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 12:17

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ "Συμπόσιο εφηβικών χορευτικών ομάδων "

 Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα μεγάλα παιδιά και εφηβικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησής τους, στην 4η πανελλήνια συνάντηση εφηβικών χορευτικών τμημάτων. Η συνάντηση αυτή, με τη μορφή του συμποσίου, πραγματοποιήθηκε για το 2007 στα Νέα Σίλατα της Χαλικιδικής. Την ευθύνη της είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέων Συλλάτων. Στην 4η συνάντηση συμμετείχαν 16 αντιπροσωπείες χορευτικών εφηβικών τμημάτων από όλη την Ελλάδα.
Σκοπός του ετήσιου αυτού θεσμού ήταν η αλληλογνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων εφήβων, που δραστηριοποιούνται μέσα από συλλόγους με αντικείμενο την παράδοση, καθώς και η προβολή των παραδόσεων ενός κάθε φορά διαφορετικού τόπου της Ελλάδας.
Το συμπόσιο ξεκίνησε με την επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες συλλόγους και δείγματα των τοπικών φορεσιών τους. Το Λύκειο των Ελληνίδων συγκεκριμένα επέδειξε τις φορεσιές της Γουμένισσας, και απέσπασε τιμητικά σχόλια τόσο για τη δράση που έχει αναπτύξει στο νομό Κιλκίς, όσο και για την ποιότητα των φορεσιών που παρουσίασε. Ακολούθησε σεργιάνι από τα ντυμένα με τις φορεσιές παιδιά και όλους τους παρευρισκόμενους, στους δρόμους και την πλατεία των Σιλάτων, πάντα με τη συνοδεία παραδοσιακής μπάντας.
Το μεσημέρι τα παιδιά διασκέδασαν όλα μαζί σε γλέντι που είχε οργανωθεί από τους διοργανωτές του συμποσίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συνομίληκά τους παιδιά των άλλων χορευτικών και να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες σε χορούς από όλη την Ελλάδα. Στο τέλος αυτής της γιορτής παρέλαβαν και τα αναμνηστικά τους, πραγματικά κατενθουσιασμένα. Κατά τη διάρκεια  της  ημέρας, στην τράπεζα εργασίας οι εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, που συμμετείχαν, και οι δάσκαλοι τους ανέθεσαν ομόφωνα τη διοργάνωση του 5ου συμποσίου  εφηβικών χορευτικών τμημάτων του 2008 στο Μορφωτικό Σύλλογο του Μικρού Ελευθεροχωρίου της Ελασόνας, που φάνηκε να διαθέτει όλη την απαραίτητη εμπειρία και να υπόσχεται την επιτυχία της επόμενης συνάντησης.
Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα και υπερήφανα για τη συμμετοχή τους, ενώ ταυτόχρονα απέσπασαν και προσκλήσεις για συμμετοχή σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.