Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 5:16:25 πμ
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 13:00

Μας έκανε υπερήφανους η ΕΠΣ Κιλκίς Νέων

Συντάκτης:
Τίμησαν το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο και έκαναν υπερήφανους όχι μόνο τους κιλκισιώτες αλλά όλους τους Έλληνες. Οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Νέων της ΕΠΣ Κιλκίς κατέκτησαν την πρώτη θέση της διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης νέων «Ούππερ Καπ», η οποία διεξήχθη στην Αυστριακή πόλη Βελς, προσθέτοντας στην ιστορία της ΕΠΣΚ μια σημαντική διάκριση.

Το κιλκισιώτικο συγκρότημα, έκλεψε την παράσταση και εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε καθώς έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, κερδίζοντας και στους έξι αγώνες και το σπουδαιότερο χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ! Μια επιβεβαίωση ότι ο νομός Κιλκίς διαθέτει πολλά ταλαντούχα παιδιά, και ένα μήνυμα προς τους παράγοντες για την σωστή αξιοποίηση τους.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν απόρροια του καλού κλίματος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους Αλέκου Θεοδωρίδη, που είχαν την θερμή στήριξη των μελών της διοίκησης της ΕΠΣΚ, που τους συνόδευσαν στο μακρινό αυτό ταξίδι. Αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Χατζηαποστόλου και συνοδοί οι Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Σάββας Αντωνιάδης, Μιχάλης Βασιλειάδης, Γιάννης Κιουρτσίδης, Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, ο προπονητής της ΕΠΣΚ παίδων Μιχάλης Αναστασιάδης και οι Γιάννης Σιδηρόπουλος και Απόστολος Σατανάκης.
Η ομάδα ξεκίνησε την πορεία προς την πρόκριση κερδίζοντας στα χαρτιά την Βέλεμπιτ Μπένκοβατς της Κροατίας. Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου η ΕΠΣΚ πέτυχε θρίαμβο κερδίζοντας με 8-0 την Λουμιέρ από την Βραζιλία. Τα τέρματα σημείωσαν ο Παναγιωτίδης, δύο ο Αποστολίδης και από ένα οι Νοβρατίδης, Αλεξίου και Γιαξής. Έπειτα ακολούθησαν οι επαναληπτικοί με τις ίδιες ομάδες για να κερδίσει την Μπένκοβατς με 3-0 και την Λουμιέρ με 1-0. Τα τέρματα στον πρώτο αγώνα σημείωσαν δύο ο Αποστολίδης και ένα ο Μπέλλης και στον δεύτερο αγώνα ο Αρδάλης.
Στον ημιτελικό η ΕΠΣΚ επικράτησε εύκολα και άνετα της ομάδας Νουρ Σατ από τον Λίβανο με 2-0, με δύο τέρματα του Αποστολίδη.
Ο τελικός με την ισπανική Αρράτζ Ερρετετζία δεν ήταν για καρδιακούς αφού κρίθηκε στην παράταση με το μοναδικό γκολ του Αρδάλη να στέλνει στα ουράνια τους κιλκισιώτες ποδοσφαιριστές, που άκουσαν και τραγούδησαν με υπερηφάνεια τον εθνικό ύμνο.

Δηλώσεις
«Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, επιδεικνύοντας αγωνιστικό ζήλο αλλά και πειθαρχία, κάτι που τα βοήθησε να λειτουργήσουν υποδειγματικά τόσο ως μονάδες όσο και ως σύνολο, να αγωνισθούν με αυτοπεποίθηση και να αξιοποιήσουν το ταλέντο και τις δυνατότητες τους», τόνισε ο προπονητής του συγκροτήματος Αλέκος Θεοδωρίδης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Βασίλης Χατζηαποστόλου δήλωσε: «Αυτά τα παιδιά αξίζουν του δημοσίου επαίνου και ευσήμων για το άριστα που πήραν μέσα στο γήπεδο αλλά και επειδή παρέδωσαν μαθήματα ήθους, αθλητικού πνεύματος και εξωγηπεδικής συμπεριφοράς. «Σκλάβωσαν» τους διοργανωτές και όλες τις αποστολές, κέρδισαν την γενική εκτίμηση και τίμησαν το όνομα και τις αθλητικές και πολιτισμικές παραδόσεις της χώρας μας καθώς και το όνομα του νομού Κιλκίς, όπως και το ποδόσφαιρο του, κάτι που αυτομάτως τα αναδεικνύει σε άξιους «πρεσβευτές» της Πατρίδας και του τόπου μας».

Οι αθλητές
Το συγκρότημα της ΕΠΣΚ αποτελούσαν οι:
Αχιλλέας Αποστολίδης, Ιωάννης Τζεβελέκης, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παναγιώτιδης, Δημήτριος Αρδάλης, Θεοχάρης Τσιμενίδης, Αντώνιος Βέττης, Φώτιος Σαρναζίδης, Γεώργιος Γεωργιάδης-Χαρτοματσίδης, Θωμάς Νοβρατίδης, Φώτιος Γιαξής, Παναγιώτης Γιαξής, Χαράλαμπος Φραγκαλής, Γεώργιος Τακαβάκης, Σπύρος Ματεντζίδης, Αλέξανδρος Στρατέλης, Νικόλαος Μπέλλης, Κωνσταντίνος Κωτσαρής, Άγγελος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ψωμιάδης και Ιωάννης Τριγώνης.