Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 7:55:10 πμ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:49

Με Οικουμενικό Πατριάρχη ο Σ. Τσιτουρίδης

 Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο είχε στην Κωνσταντινούπολη ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σ’ έναν ανοιχτό κόσμο καθώς και των σχέσεων του με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο κ. Τσιτουρίδης παρεκάθησε στη συνέχεια σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. κ. Βαρθολομαίος, με τη συμμετοχή και Μητροπολιτών, μελών της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου ο κ. Τσιτουρίδης παραβρέθηκε σε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό προάστιο Μπεμπέκι της Κωνσταντινούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Τσιτουρίδης είχε επίσης συναντήσεις με παράγοντες της εκεί Ελληνικής Ομογένειας, τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα κ. Ξυδά και τον Γεν. Πρόξενο στην Κων/πολη κ. Αλεξανδρή.