Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:57:37 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:51

Μείωση δαπανών πληροφορικής

Το ζήτημα της μείωσης των δαπανών πληροφορικής με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού ήταν το αντικείμενο Ημερίδας που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
Αποδέκτες του προγράμματος είναι κυρίως οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η υλοποίηση του εντάσσεται στις δράσεις του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG.
Εταίροι του προγράμματος είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Καλαβρίας και το Τουρκικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου.


Η Ημερίδα στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ξεκίνησε με χαιρετισμούς του προέδρου του  Επιμελητηρίου Κιλκίς και του εκπροσώπου του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του προγράμματος Open IT. Εισηγητές ήταν η κ.Ευθυμία Στάικου, Δ/ντρια ΠΤΑ/ΚΜ., η κ. Νικολέτα Τανταλάκη από την Ομάδα Έργου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Ιωσήφ Βούρβαχης ΠΤΑ ΚΜ. και ο κ. Οδυσσέας Σπύρογλου, Τεχνικός Σύμβουλος Προγάμματος  Open IT.
Η χρήση του ελεύθερου λογισμικού είναι ενέργεια που εξασφαλίζει μεγάλη ευχέρεια στις πηγές προμήθειας λογισμικού, χωρίς βέβαια να είναι κατ’ ανάγκη δωρεάν διαδικασία. Είναι διαδικασία που ανοίγει νέους ορίζοντες σε υπηρεσίες τόσο στο Δημόσιο, όσο και τον Ιδιωτικό τομέα.