Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:21:10 μμ
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 06:24

Μέτρα κατά πυρκαγιών στο δήμο Ευρωπού

H τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, με τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια, καθώς και η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κινητοποίησε και το Δήμο Ευρωπού.
Από την πρώτη ημέρα ο Δήμος προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, καλύπτοντας όλους τους οικισμούς με συνεχείς περιπολίες μέχρι τις 10 το βράδυ, εντάσσοντας στο σχεδιασμό και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.

Οι αντιδήμαρχοι του Δήμου σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων ανέλαβαν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων, με στόχο την πρόληψη στον τομέα της πυροπροστασίας, αλλά και την άμεση ενημέρωση και επέμβαση σε περίπτωση εντοπισμού κάποιας πυρκαγιάς.
Ταυτόχρονα, ελέγχθηκαν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, η κατάσταση των αντλιών και των κρουνών πυρόσβεσης, ενώ στέλνονται ειδοποιήσεις και σε κατοίκους που τα οικόπεδά τους χρήζουν αποψίλωσης.
Όσον αφορά την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών, ο Δήμος Ευρωπού θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα που υλοποιεί η ΚΕΔΚΕ, σε συνεργασία και με την ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς.