Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:13:40 μμ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:58

«Μία Ενοχλητική Αλήθεια» από ALUMIL και στο Κιλκίς

Η Alumil Μυλωνάς Α.Ε. ανέλαβε πρόσφατα πρωτοβουλία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των νέων για το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.Στο πλαίσιο αυτό, στις 3 & 4 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο προβολές της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Μία Ενοχλητική Αλήθεια», με κεντρικό «πρωταγωνιστή» τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore, ειδικά για μαθητές Λυκείου του νομού Κιλκίς.Και οι δύο προβολές, στις οποίες θα δώσουν συνολικά το «παρών» περισσότεροι από 550 μαθητές, διοργανώνονται με την υποστήριξη τόσο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, όσο και του Δήμου Κιλκίς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Green Alumil», το οποίο έχει σχεδιάσει η διοίκηση της Alumil, στο πλαίσιο των επιταγών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες κι ενσωματώνει στην επιχειρηματική της λειτουργία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αποκλειστικά στοχευμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
Τα επιστημονικά σενάρια που αφορούν στην εξέλιξη των κλιματικών δεδομένων και τη συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, προκαλούν παγκόσμια ανησυχία ενώ ο «πράσινος» δημόσιος διάλογος που αναπτύσσεται αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιστροφή της υφιστάμενης εικόνας.
Η Alumil συμμεριζόμενη την ανησυχία για το αύριο του πλανήτη θεωρεί πως η νέα γενιά είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας τα δεδομένα.