Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:40:22 μμ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:04

Μικροί και μεγάλοι στις γιορτινές εκδηλώσεις του Δήμου Γαλλικού

 Στο πνεύμα των γιορτών των περασμένων ημερών βρέθηκε ο Δήμος Γαλλικού. Συγκεκριμένα, την παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, διοργάνωσε συγκέντρωση για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, στο κέντρο «Ακρόαμα» στο Πεδινό. Τον Δήμαρχο τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι με τις οικογένειες τους, καθώς και πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την εργατικότητα και επιμονή που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας τους. Αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους που έθεσαν μαζί και στα εμφανή πλέον αποτελέσματα. Στην συνέχεια, οι παριστάμενοι μέσα σε οικογενειακό κλίμα διασκέδασαν με πολύ κέφι και χορό, παρασυρόμενοι από τη υπέροχη μουσική και τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφτηκε 60 άπορες οικογένειες του Δήμου Γαλλικού, στις οποίες μαζί με τις ευχές του, προσέφερε και ένα καλάθι γεμάτο τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι. Παράλληλα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, όσους έσπευσαν να του ψάλλουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  Συγκεκριμένα, τα κάλαντα του είπαν εκπρόσωποι της 71ης Ταξιαρχίας Πεζικού του ΓΕΣ, που εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Ν. Σάντας, καθώς και πολλοί μικροί φίλοι, οι οποίοι με την επιδεξιότητα τους σκόρπισαν χαμόγελα και συγκίνηση στο Δήμαρχο και τους παρευρισκομένους.
Αντίστοιχα, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Καμπάνης, η έδρα του δήμου, γέμισε με παιδικά χαμόγελα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη διοργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Γαλλικού, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τονίζοντας ότι καλό θα ήταν τέτοιες εκδηλώσεις να καθιερωθούν, να εμπλουτιστούν περισσότερο και να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά, παρά το κρύο που επικρατούσε, διασκέδασαν και έπαιξαν με τον Κλόουν και τον αγαπημένο τους ήρωα  Μίκι Μάους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έλευση του Αι Βασίλη, με το έλκηθρο του και τη συνοδεία ξωτικών. Πυροτεχνήματα και κομφετί στόλισαν τον ουρανό και όλα τα παιδιά παρατάχθηκαν στην ουρά για να παραλάβουν τα δώρα τους. Τα δώρα ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη. Στην εκδήλωση υπήρχε μπουφές με χριστουγεννιάτικα γλυκά για μικρούς και μεγάλους, τον οποίο επιμελήθηκαν οι γυναίκες του χωριού και οι προαναφερθέντες Σύλλογοι του Καμπάνη.
Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, μετά την λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Ναό του Αγίου Αθανασίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού υποδέχθηκε τους κατοίκους στη νέα Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου και πρόσφερε σε όλους χριστουγεννιάτικα εδέσματα και κονιάκ.