Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:49:28 πμ
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 12:23

Μήνυμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

 Από το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
“Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, 33 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον αγωνιστικό σταθμό και την πορεία της 17ης Νοεμβρίου ανανεώνει στο όραμα του Πολυτεχνείου για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, στους σύγχρονους αγώνες του.
Είναι αγωνιστική υποχρέωση των νεότερων γενεών, κάθε αγωνιστικής, κινηματικής, κοινωνικής συλλογικότητας να συνδέει, να αναβαπτίζει, να ταυτοποιεί τα βήματα, τα περιεχόμενα, τους στόχους του σήμερα με τη διαχρονική δύναμη των νοημάτων, της πράξης, του αγώνα και των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Σήμερα που οι νέες μορφές ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων συνεχίζουν να ανοίγουν “θέρετρα” βίας, πολεμικές επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση στρατηγικών γεωπολιτικών συμφερόντων σε βάρος των δικαιωμάτων των λαών και της ειρηνικής συμβίωσής τους.
Σήμερα που η ορθοδοξία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ισοπεδώνει συλλογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, περιορίζει με τη συνδρομή του “μεγάλου αδελφού” πολιτικά δικαιώματα, και ελευθερίες, βαθαίνει τις εισοδηματικές, φορολογικές και κοινωνικές ανισότητες.
Σήμερα που οι λαοί σε πολλές χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, της περιθωριοποίησης, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και στερούνται βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία.
Σήμερα που οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τη λιτότητα και προετοιμάζει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και περικοπή και άλλων δικαιωμάτων, με νέα ένταση και μορφές ιδιωτικοποίησης (ΣΔΓΓ) που βαθαίνον την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του ρόλου των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών και εμπορευματοποιούν βασικά κοινωνικά αγαθά όπως της παιδεάις και της υγείας.
Οι νέοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι τιμούν τον αγώνα του Πολυτεχνείου με την ενεργή, δυναμική, πρωτοποριακή τους συμμετοχή σε κάθε αγώνα για την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, για τα δίκαια, τα δικαιώματα στην εργασία, την κοινωνία, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Με ενότητα και αγώνες τιμούμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές”.