Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:07:01 πμ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 11:01

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 111η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς

Ανήμερα της 21ης Ιουνίου 1913, στις 10:30 το πρωί η γαλανόλευκη κυμάτιζε στο ερειπωμένο από τα συντρίμμια του πολέμου Κιλκίς….

Η νικητήρια έκβαση της επικής Μάχης του Κιλκίς έχει σφραγίσει  τη νεότερη ιστορία της πόλης μας, της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας.

 

Εκατόν έντεκα χρόνια από την τιτανομαχία του Κιλκίς, μνημονεύουμε στη σκέψη και στην προσευχή μας τους απελευθερωτές μας και αποθέτουμε ευλαβικά στη μνήμη τους στεφάνι δάφνης, σύμβολο αιώνιας δόξας και αθανασίας.

Το Κιλκίς είναι η πόλη των Ηρώων, των χιλιάδων γενναίων αξιωματικών και στρατιωτών με την ατρόμητη καρδιά και το ακατάβλητο σθένος, που διέσχισαν ως θριαμβευτές μια κόλαση φωτιάς και οβίδων προσεγγίζοντας τα βουλγαρικά χαρακώματα, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με τη ζωή τους αυτή τη γη, την αγιασμένη από το αίμα τους.

Αυτός ο τόπος, στην αυγή του Β’ Βαλκανικού Πολέμου έγινε θυσιαστήριο ιερό για να μας θυμίζει ότι η ελευθερία είναι η πρώτη και ύψιστη συνθήκη της ανθρώπινης ύπαρξης και η αγάπη για την Πατρίδα η πιο μεγάλη αρετή.

Γι’ αυτό και η Μάχη του Κιλκίς πάντοτε θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη να αγωνιστούμε και να ανταποδώσουμε την αγάπη μας για το Κιλκίς με έργα δημιουργίας και προόδου. 

Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς, Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κιλκισιώτισσες, σε όλους τους Κιλκισιώτες!