Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:11:27 μμ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 11:54

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στη συνείδηση κάθε Έλληνα η Επανάσταση του 1821 αποτελεί την κοιτίδα της εθνικής μας αναγέννησης, που επιτεύχθηκε μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη ζωογόνο δύναμη που επιδοτεί με αυτοπεποίθηση τον οραματικό βηματισμό της χώρας μας στο μέλλον.

 

Μέσα από τις φλόγες του Αγώνα γεννήθηκε η Πατρίδα μας, στερεωμένη πάνω στο αίμα και στις αμέτρητες θυσίες ενός λαού, που τόλμησε να σταθεί απέναντι στους Οθωμανούς δυνάστες του και να προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην τότε πανίσχυρη Ιερά  Συμμαχία, υπερασπιζόμενος με αρετή και γενναιότητα την Ελευθερία του.

Πίσω από κάθε νίκη, με άνισα οικονομικά και στρατιωτικά μέσα, κρυβόταν το ενωτικό φρόνημα των εξεγερθέντων Ελλήνων και πίσω από κάθε αποτυχία η πληγή της διχόνοιας.                                                                                                        

Ο δίκαιος αγώνας των προγόνων μας, η ιερότητα του σκοπού του είναι το κληροδότημα που μας παρέδωσαν και η δική μας ευθύνη είναι να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους και να ανεβάσουμε τη χώρα μας ψηλά.

Πρώτα η Ελλάδα, πρέπει να είναι η σκέψη όλων μας!  

Αντλώντας χρήσιμα διδάγματα από το ένδοξο παρελθόν μας, με αίσθημα ιστορικής συνέχειας γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τιμούμε με εθνική ομοψυχία τους ηρωικούς αγώνες του Γένους μας. 

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς και στην Ελλάδα μας!

Δημήτρης Κυριακίδης

Δήμαρχος Κιλκίς