Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 10:00:52 μμ
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 22:53

Μπαίνει σε τάξη το Δικαστικό


ekklhsiastiko-lykeio-kilkis
Αν η νέα πρωτοβουλία για στέγαση των υπηρεσιών της Θέμιδας σε ευπρεπείς χώρους στο Κιλκίς  φέρει αποτέλεσμα, είναι πρόωρο να εκτιμηθεί. Ωστόσο η πρωτοβουλία του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά και της προέδρου του Δ.Σ. Ευρ. Αρτόγλου φαίνεται πως θέτει σε ρεαλιστική τροχιά το όλο θέμα.Με επιτάχυνση των διαδικασιών ενοικίασης του κτηρίου της Μητρόπολης (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή – διαρρύθμισή του από την «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική». Αυτά προκύππτου από την συνάντηση των δυο Κιλκισιωτών με τον κ. Ρουπακιώτη και τον πρόεδρο της «ΘΕΜΙΣ»
Ιδού η σχετική ανακοίνωση από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Γεωργαντά.

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και τον πρόεδρο της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 25 Ιουλίου ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ευρώπη Αρτόγλου  . Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους για άμεση εξεύρεση λύσης στις απαράδεκτες κτηριακές συνθήκες  απονομής της Δικαιοσύνης στο Κιλκίς ο κ. Βουλευτής την Τετάρτη μαζί με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ευρώπη Αρτόγλου συναντήθηκαν κατ’ αρχή με τον πρόεδρο της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» Βασίλειο Χανδακά.
Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η πιεστική ανάγκη της εξεύρεσης χρηματοδότησης του έργου επισκευής και διαρρύθμισης του κτηρίου της Μητρόπολης Κιλκίς (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου) βάσει της μελέτης που συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες της «ΘΕΜΙΣ»
Από τη συζήτηση προέκυψε κατ’ αρχήν το καλό κλίμα και η αποδοχή του αιτήματος άμεσης στέγασης των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης σε κατάλληλους χώρους, ενώ διαφάνηκε ότι και στο οικονομικό σκέλος μπορεί να εξευρεθεί λύση, επείγει όμως να λυθεί το ζήτημα της μισθώσεως.
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της «ΘΕΜΙΣ» ο κ.  Γ. Γεωργαντάς και η κ. Αρτόγλου συνάντησαν και συνεργάστηκαν για το ίδιο θέμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη. Ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό για τις εξελίξεις ενώ στο κλίμα αποδοχής του αιτήματος του Κιλκίς βοήθησε και η πλήρης ενημέρωση του κ. Υπουργού, όπως επιτεύχθηκε τόσο  με τις διαδοχικές  παραστάσεις  του κ. Γεωργαντά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και με τον εμπεριστατωμένο και πλήρη φάκελο που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς και την κατ’ ιδίαν ενημέρωση του υπουργού πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Υπό το φως της εξέλιξης αυτής και με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έναρξης των εργασιών και συντόμευσης του χρόνου μεταστέγασης  ο βουλευτής Κιλκίς και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συναντώνται σήμερα στις 2.30 μ.μ. με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ. Εμμανουήλ στη Μητρόπολη Κιλκίς.  
Από το πολιτικό γραφείο