Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 7:13:54 μμ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 20:29

Νέα ένταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τη διοικήτρια

Συντάκτης:

Την “παράνομη και απαράδεκτη” ενέργεια της διοικήτριας του νοσοκομέιου Κιλκίς να αντικατστήσει τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρυματος καταγγέλλει η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, η οποία εξέδωσε την παρακάτω απόφαση που εστάλη και προς τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, ενώ την κοινοποίησε  στην 4η ΥΠΕ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ.


Το πλήρες κείμενο της απόφασης του σωματείου έχει ως εξής:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 11 στις 13-02-2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια  της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς            κ. Μαρίας Βλάχου  η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την νομοθεσία και καρατόμησε την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου μας.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 06-02-2017 και ώρα 14:10.μ.μ αναρτήθηκε στην διαύγεια η απόφαση της κ. Βλάχου, με την οποία καταπατώντας βάναυσα  κάθε έννοια νομιμότητας, προέβη  στην  αντικατάσταση της Διευθύντριας.
Κύριε Υπουργέ,
Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου
α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.                                β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.         
Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
 Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.
Κύριε Υπουργέ,
Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν δύναται να διώκουν και να καθαιρούν!!!
Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η Διοίκηση να τους εφαρμόζει.  Ως εκ τούτου ζητάμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακληθεί  άμεσα η  παράνομη απόφαση αντικατάστασης της  Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δηλώνοντας παράλληλα  ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση”

Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασιλειος Τριανταφυλλιδης
Ο γ. γραμματέας
Σαββας Σπυριδης
Ο αντιπρόεδρος
Στεφανος Σαριδης
Ο αν. γ. γραμματέας
Αχ. Καλεμκερίδης
ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ -  ΔΙΑΦΩΝΕΙ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ  - ΔΙΑΦΩΝΕΙ
ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ