Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:25:52 μμ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:25

Νέα μηχανήματα για το ΧΥΤΑ Κιλκίς

 Δύο νέα μηχανήματα, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών, απέκτησε ο δήμος Κιλκίς.
 Πρόκειται για δύο ολοκαίνουργια μηχανήματα, που θα χρησιμοποιηθούν στον νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες έγινε η παραλαβή ενός αυτοκινούμενου συμπιεστή απορριμμάτων και ενός ελαστιχοφόρου φορτωτή. Η προμήθειά τους αποτελεί υποέργο του έργου «Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Κιλκίς».
Ο αυτοκινούμενος συμπιεστής απορριμμάτων κοστίζει 246.330 ευρώ, ενώ ο ελαστιχοφόρος φορτωτής κοστίζει 170.170 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Συνοχής ΙΙ και κατά 25% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 Παρόν στην παραλαβή ήταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Επαμεινώνδας Κοκοβίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραλαβή των δύο συγκεκριμένων οχημάτων τα οποία, όπως ανέφερε, είναι δύο εκ των τεσσάρων που θα αποκτήσει άμεσα ο νέος Χ.Υ.Τ.Α.
Η παραλαβή των υπολοίπων δύο θα γίνει μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην σωστή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. προς όφελος του περιβάλλοντος. Επεσήμανε ακόμη ότι η δημοτική αρχή υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με έργα ουσίας και δημιουργεί υποδομές μακράς πνοής.