Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:19:42 πμ
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 06:00

Νέο χτύπημα στους εμπόρους ναρκωτικών

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία είχαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ξηλώνοντας κύκλωμα διακίνησης σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη με μεγάλη ποσότητα χασίς.
Οι αστυνομικοί μας κατέσχεσαν συνολικά 25,46 κιλά μεταλλαγμένης κάνναβης, που παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια σε Αλβανία και Ολλανδία, καθιστώντας το χασίς πιο ανθεκτικό και επικίνδυνο,

Οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης έκαναν την πρώτη σύλληψη στη Νέα Σάντα, όπου ένας 22χρονος φοιτητής της Γεωπονικής βρέθηκε να κατέχει 20 γραμμάρια του μεταλλαγμένου χασίς. Από αυτόν οδηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σ’ έναν 21χρονο φοιτητή της ίδιας Σχολής, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν 20 γραμμάρια μεταλλαγμένου χασίς και 10 γραμμάρια παραισθησιογόνου μανιταριού. Οι αστυνομικοί άρχισαν να σπάνε το κύκλωμα με τη σύλληψη και ενός ακόμη 25χρονου Έλληνα, ο οποίος κατείχε 10 γραμμάρια από την ίδια παρτίδα χασίς.
Το δύσκολο ήταν ο εντοπισμός της «πηγής» και η σύλληψη του Αλβανού, μόλις 19 χρόνων, που τροφοδοτούσε με χασίς το κύκλωμα. Οι αστυνομικοί μας προχώρησαν με προσοχή και κάνοντας τους «αγοραστές» πλησίασαν το νεαρό και τελικά μπόρεσαν να τον συλλάβουν με την πραμάτεια του, το μεταλλαγμένο χασίς, που ήταν συσκευασμένο σε δέματα και κρυμμένο σ’ έναν τροχό φορτηγού!
Από την προανάκριση προέκυψε πως το χασίς μεταφέρθηκε στη χώρα μας με Αλβανικό φορτηγό, αγνώστων μέχρι σήμερα στοιχείων.
Οι τέσσερις νεαροί δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κιλκίς, ενώ εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν τα τέσσερα κινητά τηλέφωνά τους και 120 ευρώ που βρέθηκαν επάνω τους.