Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:59:05 μμ
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:52

Νέοι ποδηλάτες στο Βιολογικό Κιλκίς

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο ποδηλατικός περίπατος στην πόλη του Κιλκίς, που οργανώθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., τη Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. και τους εθελοντές του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.  
Οι ποδηλάτες πέρασαν από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου - Παύλου Μελά – 21η Ιουνίου – Πολυτεχνείου – Εθν. Αντίστασης – Προφήτη Ηλία και κατέληξαν στον Βιολογικό Καθαρισμό. Στο τέλος της διαδρομής πραγματοποιήθηκε κλήρωση η οποία ανέδειξε  τους 3 νικητές: Βασιλειάδης Γιώργος – Σιδηρόπουλος Αλέξης – Ποζίδης Παύλος, οι οποίοι και παρέλαβαν από ένα ποδήλατο αξίας 265 _.
Η όλη διοργάνωση είχε καθαρά συμμετοχικά χαρακτηριστικά, με κύριο σκοπό να μεταδώσει ένα περιβαλλοντικό μήνυμα. Σε μια εποχή που η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο συχνή, με αποτέλεσμα την πρόκληση κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, η μετακίνηση με το ποδήλατο είναι μια εύκολη λύση. Οικολογικό, οικονομικό αλλά και μέσο άσκησης, το ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία στις μικρές πόλεις ως μέσο μετακίνησης.
Σημαντική για την όλη διοργάνωση ήταν η συμβολή της Τροχαίας Κιλκίς με τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, η βοήθεια του Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς με την παρουσία ασθενοφόρου, η συμμετοχή των μελών του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς, καθώς και η παρουσία των εθελοντών του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.  
Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο ποδηλατικός περίπατος πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Κιλκίς. Πρόκειται για ένα έργο που στόχο έχει την αναβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος και χρηματοδοτήθηκε με 15.800.000 _ εκ των οποίων το 75 % από το Ταμείο Συνοχής, 16,25% από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Κιλκίς και 8,75% από το Ελληνικό Δημόσιο.